Většina receptů na zeleninové placky obsahuje mouku nebo strouhanku, tedy zdroje lepku. Ve zdravém jídelníčku by se však lepek měl objevovat co nejméně. V naší populaci ho jíme zkrátka moc a tak nikomu neuškodí, když si ho v jídelníčku trochu více „ohlídá“. Vždyť klasická pšeničná mouka má téměř nulovou výživovou hodnotu.
Je mi jasné, že představa nedat si ani kousek chleba nebo rohlík může být naprosto nereálná. Je to tak jednoduché a rychlé a pro nás tak samozřejmé!
Mám hlad – potřebuju pro sebe nebo pro dítě svačinu – namažu rohlík a jdu.
Bez pečiva se ale můžete úplně v klidu obejít. Je to jen o zvyku dát prostor novým receptům, vyzkoušet je. A právě tyto placičky jdou i bez mouky. Místo té pšeničné totiž použijeme mandlovou a kokosovou. Ořechové mouky totiž nemusíte používat pouze na sladké pečení! Kromě lahodné chuti jsou bohaté na vlákninu, minerály i bílkoviny.
Suroviny (cca 14 placiček):
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?