Někdy si říkám, jak je možné, že se člověk místo lásky k čerstvé zelenině, rybám nebo čočce rodí s přirozenou láskou ke smaženým věcem. Ale prostě to tak je.
Milujeme křupnutí hranolek, chuť krustičky na zapečených pokrmech i kůrčičky na zlatavém kuřátku.
Jenže pak ten pocit blaženosti vystřídají výčitky… A strach, co na to váha. A zdraví. A přidá se i pocit těžkosti násobený neochotou donekonečna větrat nebo uklízet všechen ten nepořádek po oleji, který se rozprskl, kde mohl.
Takže zkusíme „smažit nasucho“ v troubě. Jenže to není úplně ono! Nikdy to nekřupe ani nechutná stejně. A to chuťové zklamání nepřebije právě ani fakt, že je tahle příprava jídla mnohem zdravější. Přece i my vám pořád opakujeme, že vám jídlo musí v první řadě chutnat, aby vás bavilo.
A tak žijeme věčné dilema: chutně, nebo zdravě? A super zdravé postupy při přípravě jídla kombinujeme s momenty, kdy zhřešíme a smažíme.
Přitom POZOR: ono to jde spojit. Smažit, péct a restovat – zdravě. Takřka bez tuku. Bez uklízení i zápachu. S plnou palbou chutí, na které jste zvyklí.
V horkovzdušné fritéze!
Můžete stokrát oponovat, že to bude jen další „drahej krám do baráku“, co se vám ani „nevejde na linku“. Ale já stoprocentně vím, že pořídit si tenhle špás se vyplatí celé vaší rodině. Sledujte!
Zbývá vybrat si tu pravou. My je v Restart kuchyni postupně testujeme, a zatím je naším favoritem Russell Hobbs. S nepřilnavou plotýnkou, která zvládne i pobyt v myčce.
Znáte? Máte? Milujete horkovzdušnou fritézu? Podělte se – třeba ve FB skupině!
Týna 🥑
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.