Zkus tenhle jednoduchý trik a bílek budeš mít dokonale pevný, zatímco žloutek zůstane uvnitř krémový a tekutý. Sázená vajíčka se ti díky tomu nepřipálí a jednoduše se nandají na talíř.
V angličtině se těmto vajíčkům říká: „Basted eggs“ (podlévaná sázená vejce) a jedná se o způsob přípravy sázených vajec, při kterém se vajíčko po vyklepnutí na pánev přelévá (nebo překrývá) rozehřátým tukem či horkou vodou, aby se rovnoměrně tepelně upravilo.
Cílem je, aby se bílek zatáhl a žloutek zůstal alespoň částečně tekutý.
Týna 🍳
P.S. 1: Jestli existuje jedna kuchařka, kterou prostě musíte mít doma, je to Restart jídelníček: Jednou provždy.
Obsahuje všechno, co pro dlouhodobé hubnutí a udržitelný zdravý styl potřebujete – 101 receptů, 10 jídelníčků a kompletní metodiku Restartujem®.
P.S. 2: Chcete víc rychlých, ověřených tipů a receptů, které fungují i v reálném životě? Sledujte nás na Instagramu, Facebooku, TikToku nebo Youtubu – tam to všechno žije.
P.S. 3: Znáte naše vlastní proteinové tyčinky a cookies Restartujem®?
✔️ Cookies i tyčinky
✔️ Příchutě: malina, slaný karamel, mák se švestkami a káva
👉 Mrkněte, která bude vaše srdcovka