⏰🚚 BŘEZEN: Chcete zahájit cestu zdravého hubnutí s DOPRAVOU ZDARMA🚚⏰

⏰🚚 BŘEZEN 🚚⏰
Chcete zahájit cestu zdravého hubnutí
s DOPRAVOU ZDARMA?

Jak správně uvařit chřest

Zelený chřest na rozdíl od toho bílého nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu a dokonce se nemusí ani moc čistit tedy loupat.

  1. Dřevnatou spodní část odkrojte nebo odlomte.
  2. Větší stonek se kterým budete pracovat ve spodní části oloupejte. A takto připravený chřest vaříme v osolené vroucí vodě, pro zachování barvy můžeme přidat i trochu citronové šťávy.
  3. Pokud máte možnost, je lepší chřest vařit nastojato tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost. Zelený chřest vařte asi 2-4 minuty. Někdo chřest dokonce váže kuchyňským provázkem do svazku, mě tento krok připadá trochu zbytečný.

Co se děje pak? Je důležité se rozhodnout jak chci chřest používat dál.

Pokud jej chci přidat do salátu, pak ho po vyndání z horké vody vložím do vody studené, aby se rychle zastavil proces vaření a chřest zůstal krásně křupavý a neztratili jsme jeho úžasnou zelenou barvu i živiny.

Takto uvařený se již může rovnou servírovat – je to geniální příloha k rybě, masu nebo totální klasice – zastřenému vejci.

Já ho jako přílohu už jen zastříknu trochou olivového oleje, osolím a opepřím.

Ať chutná!

Týna 🐍

PS: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně⁠, která zjednoduší váš zdravý život

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Chcete téma hubnutí jednou provždy vyřešit?

Restart jídelníčku:
jednou provždy!

Knížka odhaluje tajemství, jak zhubnout a nepřibrat.

Jednou provždy vyřešíte, co při hubnutí jíst.