🌞👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už čeká. 👙🌞 
DOPRAVA ZDARMA prodloužena do 31. 5. !

👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! 👙
Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už
čeká.
DOPRAVA ZDARMA prodloužena do 31. 5.!

Proteinový bezlepkový medovník

Medovník je luxusní zákusek, který za normálních okolností nepatří zrovna mezi ty „nejdietnější“ sladkosti.

Teď ti ale ukážu, jak na domácí − bez bílého cukru, lepku i salka, zato s plnou dávkou bílkovin. Slibuju, že si pochutnáš, ale ušetříš i kalorie.

Tak pojď na něj!

Na 1 menší proteinový medovník pro 7 osob budeš potřebovat:

Na krém:

Na posypku:

  • 50 g vlašských ořechů

Postup:

  1. Ořechy rozmixuj. Ve velké míse je pak smíchej s pohankovou moukou, proteinem na pečení, erythritolem a kypřicím práškem.
  2. V rendlíku nech rozpustit máslo, přelij ho do misky a vmíchej k němu vejce, med a pár kapek stévie.
  3. Vaječnou směs přimíchej do té moučné a zpracuj těsto. Až bude krásně kompaktní, je lepší nechat ho v lednici odpočívat přes noc. Ale pokud chceš, zvládneš s ním pracovat i hned.
  4. Těsto pak rozděl na čtyři stejně velké díly. Rozválej je a pomocí dna dortové formy (o průměru 19 cm) vykrájej kruhy (placky). Ty propíchej vidličkou a polož na pečicí papír. Celkem by měly vzniknout čtyři placky plus okrojky.
  5. Všechno včetně okrojků peč při 170 °C asi 4 minuty. Korpus opravdu pečlivě hlídej. Když se upeče moc, bude tvrdý. A protože každá trouba peče trochu jinak, je lepší sledovat kromě času i barvu korpusu, která by měla být ve výsledku zlatavá. Rozhodně ne hnědá.
  6. A pojď na krém! Část rostlinného mléka vlij do rendlíku a zahřej ho. Ve zbývajícím mléku rozmíchej pudink a vlij k mléku na plotnu. Za stálého míchání svař do hustého pudinku, který pak ochuť medem. Až vychladne, dej část pudinku do sáčku, použiješ ho za chvíli na ozdobení. Zbývající smíchej s žervé, stévií a tvarohem.
  7. Upečené korpusy nech vychladnout a každý potři krémem. Skládej je na sebe tak, aby poslední vrstvu tvořil krém.

V sekáčku rozmixuj upečené korpusové odkrojky spolu s vlašskými ořechy. Touto posypkou pokryj celý dort a ozdob ho i karamelovým pudinkem ze sáčku. Před podáváním nech medovník odpočívat v lednici ideálně přes noc.

Tento medovník je nabitý vlákninou, bílkovinami i zdravými tuky. Místo cukru jsem použila erythritol a malinko medu, protože jinak by to nebyl medovník.

Sladkost i karamelovou chuť mu dodávají speciální nekalorické stévia kapky.

Týna 🍯

PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně⁠, která zjednoduší váš zdravý život

PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Kompletní návod,
jak zhubnout
a nepřibrat tuk.

Restart jídelníčku:
jednou provždy!

Je trpět hlady
při dietě váš oblíbený sport?

V tom případě NEKUPUJTE naši knihu!

Obsahuje totiž 101 chutných receptůnákupní seznamy zdravých potravin.