Co dělat s banány, které ti dozrávají v kuchyni před očima?
Když jsou banány v bio kvalitě v akci, tak jich většinou vezmu víc najednou.
Abych zabránila jejich dozrání dřív, než je stihneme sníst, tak je nakrájím a dám v pytlíku do mrazáku. Hodí se pak na banánovou zmrzku, smoothie nebo do těsta.
Pokud chceš banán použít jako sladidlo, pak samozřejmě dává smysl použít ty hodně zralé.
Nezapomeň k nim však do receptu přidat i spoustu vlákniny a bílkoviny – ty zabrání rychlému vstřebání cukrů do krve.
Jako třeba v našich oblíbených banánových lívancích. Recept na ně najdeš v knize Restart jídelníček: Kuchařka která nastartuje tvoje hubnutí.
A jestli se chceš dozvědět, jaký banán je pro tebe ten „nejvýhodnější“ mrkni na tento článek: Zelený vs. Žlutý Banán: Který je lepší pro vaše zdraví a střevní bakterie?
Týna 🍌
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.