Dýně je na chladné měsíce ideální volba . Nejen, že je sezónní a lokální ale ještě výtečná na chuť. Také barva nám trochu připomene, že vyrostla na slunci . Když si do ní dáte trochu restovaného tofu, máte kompletní večeři .
DÝŇOVÁ POLÉVKA
Suroviny (2 porce):
Přidejte pokrájený česnek a všechno koření. Krátce orestujte, aby se koření rozvonělo. Pozor, ať se nespálí. Přidejte pokrájenou dýni, propláchnutou čočku a nadrobno pokrájený zázvor. Osolte a opepřete dle chuti. Zalijte teplou vodou z konvice tak, aby voda přesahovala dýni přibližně o 3 centimetry. Vařte cca 15 minut než je dýně měkká.
Polévku rozmixujte do hladka. Pokud bude příliš hustá, rozřeďte ji převařenou vodou. Polévku ozdobte čerstvými bylinkami a nasucho orestovanými dyňovými nebo slunečnicovými semínky.T
TIP:
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?