Kaše do skleničky se vyrábí skoro „úplně sama“ a to přes noc. Ráno stačí usednout ke stolu a můžete si dopřát zdravou snídani plnou živin, energie️ a kvalitních bílkovin.
Kaši ve skleničce si také můžete vzít s sebou do práce jako svačinu.
Suroviny (1 porce):
5 lžic bezlepkových ovesných vloček (nebo vloček jáhlových, rýžových či pohankových)
100 ml kravského nebo rostlinného mléka (mandlové, kokosové, rýžové, ovesné…)
Do sklenice s víčkem nebo misky dejte vločky a chia semínka, zalijte je mlékem a přidejte jogurt.
Vše důkladně promíchejte. Vločky a semínka musí být ponořené v mléce.
Navrch dejte ovoce a ozdobte oblíbenými oříšky či semínky.
Na závěr přelijte medem nebo sirupem.
Skleničku uzavřete víčkem, misku přiklopte talířkem a nechte uležet přes noc.
V letních měsících dejte skleničku raději do ledničky, v zimě jí můžete nechat na stole v kuchyni.
A ráno je na stole připravená snídaně.
TIP:
Vyzkoušejte různé kombinace:
banán + kokos + pekanové ořechy
jahody + mandle + hořká čokoláda
jablka + skořice + vlašské ořechy
Každému může vyhovovat jiná konzistence kaše. Někdo raději řidší, někdo naopak hustší konzistenci. Proto doporučujeme zkoušet poměry, které budou vyhovovat vaší chuti.
Dejte vědět do komentáře , jak se vám to povedlo.
Týna
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?