Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK! Do 31. 8. – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK 🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆 S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu). Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Skvělé na snídani, svačinku nebo k nedělnímu kafíčku (ty ozdobené !!). Jasně, klidně i při hubnutí! Obsahují spousty dobrot nejen pro mlsné jazýčky ale i pro buňky hladové po živinách.
Suroviny (2 porce):
300 g datlí (lze nakombinovat s rozinkami)
500 g dýně
500 ml vody
300 g mouky (kombinace pohankové, rýžové a kukuřičné)
2 vejce
150 ml oleje
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřícího prášku (vinný kámen)
1 lžičky skořice
1 lžička vanilky
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého muškátového ořechu
½ lžičky nového koření
½ lžičky mletého hřebíčku
Špetka soli
Postup:
Očištěnou dýni bez semínek nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce spolu s vypeckovanými datlemi.
Zalijte vodou a vařte pod pokličkou, dokud dýně nezměkne.
Potom vše rozmixujte v pyré a dejte vychladnout. Do vlažného pyré přimíchejte vejce, olej a mouku s ostatními surovinami.
Pokud jste začátečníci s bezlepkovými moukami doporučuji je namíchat na třetiny, pokud máte rádi chuť pohanky dejte si 150 g pohankové mouky, 100 g rýžové a 50 g kukuřičné (jahelné).
Potom těsto plníme do připravených muffinových košíčků. Pokud je nemáte, můžete těsto vylít na plech či do dortové formy.
Pečeme na 180°, muffiny cca 20 min, dort déle. Zda-li je buchta pečená vyzkoušíme špejlí, píchnete ji do muffinu a vytáhnete, pokud je špejle čistá je buchta pečená.
Tip:
Máte-li rádi čokoládu, můžete do těsta před pečením přimíchat 50 g čokoládových čoček či nalámané hořké čokolády.
Máte-li rádi krémové zákusky, můžete muffiny nebo dort nazdobit krémem z mascarpone a smetany.
Krém:
250 g mascarpone
200ml smetany ke šlehání
3 lžíce (nebo dle chuti) rýžového či jiného sirupu na oslazení
Vše smícháme dohromady a vyšleháme v hladký krém.
Potom zdobíme muffiny nebo dort.
Tak dobrou chuť,
Týna
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?