Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK! Do 31. 8. – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK 🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆 S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu). Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Závin, nebo-li štrůdlje velmi tradičním moučníkem, který se v nejrůznějších obměnách objevuje na našich stolech nejen v době Vánoc. Ten náš ale za moučník označit nemůžeme, protože v něm ani špetku mouky nenajdete! O kolik je ale chudší na sacharidy, o to je bohatší na bílkoviny a zdravé tuky.
No, řekněte, není to to pravé OŘECHOVÉ pro vaše zdraví i postavu?
Dopřejte si ho jako skvělou svačinu, která nejen chutná, ale dokonale zasytí. Náplň obměňujte podle své chuti – místo ořechů použijte jablka se skořicí (a sekanými ořechy) , mák nebo tvaroh. „Vlašáky“ jsou bohatým zdrojem nenasycených tuků – nejvíce obsahují omega-6 mastné kyseliny, ale mají i nezanedbatelný podíl omega-3 kyselin.
Pozitivně ovlivňují hladinu tuků v krvi a cholesterolu, vyživují mozek a podporují správnou činnost srdce i zraku. Osahují také dostatek bílkovin i vlákniny, z minerálních látek třeba hořčík, draslík a fosfor. Náš extra ořechový vláčný závin je lepší uchovávat v lednici .
Suroviny (8 porcí):
125 g mozzarelly v nálevu
2 ks vejce
2 čajové lžičky erythritolu (nebo xylitolu)
Náplň:
100 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce erythritolu (nebo xylitolu)
špetka skořice
3 lžíce 100% jablečného džusu
1 vejce
Postup:
Mozzarellu vyjmeme z nálevu a natrháme ji na menší kousky do nádoby, kterou můžeme použít k mixování.
Přidáme vejce a erythritol a ponorným mixerem rozmixujeme dohladka. Tuto směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, pomocí stěrky rozetřeme (do tvaru obdélníku) a pečeme při 190°C asi 8 minut.
Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Ořechy smícháme s džusem, skořicí, erythritolem a vmícháme i vejce. Náplň natřeme na upečené těsto, zabalíme a vložíme zpět do trouby, kde pečeme při stejné teplotě dalších 10 minut. Po vychladnutí krájíme.
Nechte si chutnat.
Týnka😉🍎
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?