Kdo by nemiloval těstoviny? Jenže ruku na srdce, klasické těstoviny jsou primárně zdrojem sacharidů, což rozhodně není špatně, ale mívají tak i vyšší glykemický index.
[su_spacer size=“15″]
Pokud je tedy na talíři nezkombinujete s pořádnou porcí bílkovin (strouhaný sýr vás rozhodně nezachrání) a vlákniny, budete mít po nich pravděpodobně brzo hlad, a především chutě na sladké.
[su_spacer size=“15″]
Skvělou variantou jsou luštěninové těstoviny, které jsou již na trhu běžně dostupné. Jejich hlavní výhodou je to, že obsahují vysoký podíl bílkovin, vlákniny, většinou jsou bezlepkové a mají nízký glykemický index. Zkombinovat je můžete prakticky s čímkoli. Náš recept je na přípravu velmi jednoduchý a rychlý.
[su_spacer size=“15″]
Kombinace červené cibule , zelených fazolek a tuňáka je naprostá sázka na jistotu a s tímto jídlem jistě zabodujete u celé rodiny. My máme rádi variantu pikantnější, a proto přidávám i chilli papričku. Tu ale samozřejmě můžete vynechat. Nezapomeňte si k těstovinám naservírovat i čerstvý zeleninový salát.[su_spacer size=“15″]
Suroviny (2 porce):
110 g cizrnových těstovin Bonduelle
1 červená cibule
1 konzerva (112 g) tuňáku ve vlastní šťávě
300 g mražených fazolek
2 lžíce olivového oleje na vaření
kousek chilli papričky (lze vynechat)
1 malá konzerva (70 g) rajčatového protlaku
1 naběračka vody (použijte tu, ve které se vaří těstoviny)
sůl, pepř
Postup:
Dejte si vařit vodu na těstoviny, osolte ji. Jakmile vře, vsypejte těstoviny. Zkontrolujte čas vaření doporučený výrobcem na obalu a nastavte si minutku.
Očištěnou červenou cibuli nakrájejte na plátky, chilli papričku na malé kousky.
V hlubší větší pánvi rozehřejte olej a orestuje na něm krátce červenou cibuli, přidejte chilli a vsypejte i fazolové lusky. Konzervu tuňáka slijte (zbavte přebytečné vody) a pomocí vidličky vyndejte a vsypejte rovnou do pánve.
Přidejte protlak a nařeďte obsah pánve jednou naběračkou vody z těstovin. Škrob v ní obsažený totiž omáčku perfektně zahustí a celý pokrm bude vypadat a chutnat podstatně lépe. Vše osolte a opepřete.
Vodu z těstovin slijte a ty pak vmíchejte do pánve.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Nechte si chutnat.
Týnka[su_spacer size=“15″]
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?
Na stránkách používáme soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro fungování stránek, jiné nám umožňují poskytnout vám lepší zkušenost při návštěvě našich stránek nebo zobrazování reklamy, pomáhají nám analyzovat návštěvnost a stránky zlepšovat. Více informací
Cookies jsou malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem počítači a pomáhají nám k lepší uživatelské zkušenosti na našich stránkách. Cookies používáme k personalizaci obsahu stránek a reklam, poskytování funkcí sociálních sítí a k analýze návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních sítí, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb.
Ze zákona můžeme na vašem zařízení ukládat pouze soubory cookie, které jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme vaše svolení. Budeme vděční, když nám ho poskytnete a pomůžete nám tak, naše stránky a služby zlepšovat. Svůj souhlas s používáním cookies na našem webu můžete samozřejmě kdykoliv změnit nebo odvolat. Více informací