Cizrnové těstoviny s tuňákem

Kdo by nemiloval těstoviny?  Jenže ruku na srdce, klasické těstoviny jsou primárně zdrojem sacharidů, což rozhodně není špatně, ale mívají tak i vyšší glykemický index.
Pokud je tedy na talíři nezkombinujete s pořádnou porcí bílkovin (strouhaný sýr vás rozhodně nezachrání) a vlákniny, budete mít po nich pravděpodobně brzo hlad, a především chutě na sladké.
Skvělou variantou jsou luštěninové těstoviny, které jsou již na trhu běžně dostupné. Jejich hlavní výhodou je to, že obsahují vysoký podíl bílkovin, vlákniny, většinou jsou bezlepkové a mají nízký glykemický index. Zkombinovat je můžete prakticky s čímkoli. Náš recept je na přípravu velmi jednoduchý a rychlý.
Kombinace červené cibule , zelených fazolek a tuňáka je naprostá sázka na jistotu a s tímto jídlem jistě zabodujete u celé rodiny. My máme rádi variantu pikantnější, a proto přidávám i chilli papričku. Tu ale samozřejmě můžete vynechat. Nezapomeňte si k těstovinám naservírovat i čerstvý zeleninový salát.

Suroviny (2 porce):

  • 110 g cizrnových těstovin Bonduelle
  • 1 červená cibule
  • 1 konzerva (112 g) tuňáku ve vlastní šťávě
  • 300 g mražených fazolek
  • 2 lžíce olivového oleje na vaření
  • kousek chilli papričky (lze vynechat)
  • 1 malá konzerva (70 g) rajčatového protlaku
  • 1 naběračka vody (použijte tu, ve které se vaří těstoviny)
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Dejte si vařit vodu na těstoviny, osolte ji. Jakmile vře, vsypejte těstoviny. Zkontrolujte čas vaření doporučený výrobcem na obalu a nastavte si minutku.
  2. Očištěnou červenou cibuli nakrájejte na plátky, chilli papričku na malé kousky.
  3. V hlubší větší pánvi rozehřejte olej a orestuje na něm krátce červenou cibuli, přidejte chilli a vsypejte i fazolové lusky. Konzervu tuňáka slijte (zbavte přebytečné vody) a pomocí vidličky vyndejte a vsypejte rovnou do pánve.
  4. Přidejte protlak a nařeďte obsah pánve jednou naběračkou vody z těstovin. Škrob v ní obsažený totiž omáčku perfektně zahustí a celý pokrm bude vypadat a chutnat podstatně lépe. Vše osolte a opepřete.
  5. Vodu z těstovin slijte a ty pak vmíchejte do pánve.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.
Nechte si chutnat.
Týnka

P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?

Mrkněte na naši kuchařku Restart jídelníček, která nastartuje vaše hubnutí. Nyní za zaváděcí cenu… ⏰

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Nová kuchařka s 
jídelníčkem na hubnutí

blank

Představte si že vaříte snadné recepty bez počítání kalorií,
jídla máte hotová do 30 minut, neřešíte, co zítra jíst.

Komentáře