Zkus tenhle jednoduchý trik a bílek budeš mít dokonale pevný, zatímco žloutek zůstane uvnitř krémový a tekutý. Sázená vajíčka se ti díky tomu nepřipálí a jednoduše se nandají na talíř.
V angličtině se těmto vajíčkům říká: „Basted eggs“ (podlévaná sázená vejce) a jedná se o způsob přípravy sázených vajec, při kterém se vajíčko po vyklepnutí na pánev přelévá (nebo překrývá) rozehřátým tukem či horkou vodou, aby se rovnoměrně tepelně upravilo.
Cílem je, aby se bílek zatáhl a žloutek zůstal alespoň částečně tekutý.
Týna 🍳
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.