Uvnitř neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, na povrchu krásně křupavý.
Takový je náš dýňový koláč, na kterém si můžete zdravě pochutnat v rámci snídaně či svačiny. Díky přidanému proteinu vás totiž dokonale zasytí, nezvedne hladinu krevního cukru a ještě ušetříte na kaloriích.
Oproti klasickému koláči má totiž ten náš nesporně nižší obsah sacharidů a lze jej dokonce připravit v bezlepkové variantě.
Dýně hokaido je přirozeně sladká a sluší jí kombinace se skořicí a jablky. Na slazení jsme použili přírodní nekalorické sladidlo Erythritol. Ten koupíte např. v krámech se zdravou výživou, některých drogeriích (např. Rossman nebo DM), větších supermarketech či na e-shopech.
Ačkoli zní název podivně chemicky, jedná se o látku, která se přirozeně vyskytuje v některých fermentovaných potravinách, v hroznech, hruškách nebo melounech. Má velmi nízký glykemický index, jen 6 % kalorií oproti běžnému cukru a přibližně 60-70% sladivost.
Sladkost koláče je však docílena i přidaným proteinem a přirozenou sladkostí jablka a dýně.
Rozhodně jej vyzkoušejte – uvidíte, že nepohrdne ani návštěva či vaše rodina.
PS: Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?
Mrkněte na naši kuchařku Restart jídelníček, která nastartuje vaše hubnutí. Nyní i tištěná verze za zaváděcí cenu… ⏰