Mám pro tebe skvělý a přitom naprosto triviální tip, který ti ušetří spoustu času a nervů v kuchyni!
Málokdo si uvědomuje, jak je správně nakrájená cibule klíčová pro dokonalou chuť jídla.
Cibuli oloupej a rozpul. Aby se ti cibule lépe krájela, neodkrajuj při loupání její kořínek. Ten totiž drží během krájení jednotlivé vrstvy cibule pěkně pohromadě.
Polovinu cibule polož rovnou seříznutou plochou na krájecí desku. Nožem veď řezy podélně směrem k stopce.
Důležité je nedokrojit!
Cibuli pak otoč o 90 stupňů a krájej kolmo – kolik „pater“? To záleží na velikosti cibule.
Nůž pak opět použij pro nakrájení již finálních kostiček. A pozor na prsty!
Mrkni i na video „Jak správně nakrájet cibuli“ zde:
Týna 🧅
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.