Zelený chřest na rozdíl od toho bílého nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu a dokonce se nemusí ani moc čistit tedy loupat.
Pokud jej chci přidat do salátu, pak ho po vyndání z horké vody vložím do vody studené, aby se rychle zastavil proces vaření a chřest zůstal krásně křupavý a neztratili jsme jeho úžasnou zelenou barvu i živiny.
Takto uvařený se již může rovnou servírovat – je to geniální příloha k rybě, masu nebo totální klasice – zastřenému vejci.
Já ho jako přílohu už jen zastříknu trochou olivového oleje, osolím a opepřím.
Ať chutná!
Týna 🐍
PS: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život