Dokážeš si představit, že při sladkém pečení už nebudeš muset sáhnout po másle ani oleji?
Nejen že tak ušetříš na kaloriích, ale dokonce je to i o něco levnější varianta, která vyhovuje i všem, kteří nemohou použít máslo třeba z důvodu laktózové intolerance.
Tato varianta se nejvíce hodí do těst na muffiny, banánových chlebíčků a některých korpusů na dorty.
Zkrátka všude tam, kde výslednou konzistencí je kypré, nadýchané těsto. Takže třeba v těstu na sušenky nebo drobené koláče ti tato náhrada fungovat už nebude.
Pokud používáš pyré kupované – zkontroluj složení, že se jedná o výrobek bez přidaného cukru.
Týna 🍎
PS: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život