fbpx

Jednoduché nepečené kešu kuličky s bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem

Cukroví na poslední chvíli, které se vám díky naprosté jednoduchosti vyplatí připravit třeba jen pro sebe. Je ale tak výborné, že vám jej rodina nejspíš sní.
Nepečené kuličky na vánočním stole nesmí chybět, jenže ty klasické obsahují spoustu másla, cukru a lepku … Tyto kešu nepečené nejsou pro dokonalou atmosféru a vůni Vánoc ochuzené o pár kapek rumu  (bez něj si to ani my v tomhle tradičním cukroví neumíme představit), ale za to v nich nenajdete nic z výše uvedeného.
Protein jsem přidala z několika důvodů: cukroví vás zasytí a můžete si jej dopřát třeba i v rámci svačinky při sledování oblíbené pohádky, kuličkám také dodá přirozenou sladkost, a přitom vám nezvedne hladinu krevního cukru.
Kombinace bílé čokolády a kyselého mrazem sušeného ovoce je naprosto dokonalá. Klidně ale můžete použít i hořkou tmavou čokoládu.

Tyto nepečené kuličky jsou mým nejoblíbenějším cukrovím a přiznám se, že si je občas připravím i mimo Vánoce jen tak na mlsání. Uvidíte sami.

Suroviny (asi 21 kuliček):

Kuličky:
  • 60 g kešu ořechů
  • 40 g ovesných vloček
  • 15 g strouhaného kokosu
  • 30 g proteinu (může být i s příchutí)
  • 25 g kokosového extra panenského oleje
  • 40 g javorového sirupu nebo medu
  • 10-15 g rumu (nebo rumové esence)
  • cca 21 ks lískových ořechů
Poleva a zdobení:
  • 40 g bílé kvalitní čokolády (30% a více)
  • menší hrst lyofilizovaného červeného ovoce (maliny, jahody…)

Postup:

  1. Kešu ořechy, ovesné vločky a strouhaný kokos rozmixujte na „mouku“. Nevadí, když sem tam budete mít i hrubší kousky a směs nebude dokonalé rozmixovaná najemno.
  2. Přesypejte do mísy a přidejte protein, kokosový tuk, javorový sirup a med. Zpracujte v kompaktní hmotu, kterou dejte na chvíli odpočinout do lednice.
  3. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
  4. Lyofilizované ovoce rozdrťte v hmoždíři nebo v mikrotenovém sáčku pomocí paličky na maso.
  5. Kešu směs vyndejte z lednice.
  6. Připravte si lískové ořechy. Každý oříšek zabalte do kousku „těsta“ a vytvořte kuličku.
  7. Kuličky si naskládejte vedle sebe a lžíci „pocákejte“ bílou čokoládou. Ještě před tím, než poleva zatuhne, kuličky posypejte rozdrceným ovocem.
  8. Nechejte zatuhnout a uchovávejte v uzavíratelné krabičce v lednici, kde vám tohle cukroví vydrží minimálně 1 týden.
Krásné svátky
Týnka 🎄

PS: Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?

Mrkněte na naši kuchařku Restart jídelníček, která nastartuje vaše hubnutí. Nyní i tištěná verze za zaváděcí cenu…

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Nová kuchařka s 
jídelníčkem na hubnutí

Představte si že vaříte snadné recepty bez počítání kalorií,
jídla máte hotová do 30 minut, neřešíte, co zítra jíst.