Určitě se ti na sociálních sítích neustále zobrazuje recept na tyto mačkané křupavé. Já jsem k nim přidala parádní dip, který je tím poslal do další dimenze.
Na 4 porce křupavých brambor budeš potřebovat:
500 g menších brambor (např. grenaille nebo zámecké)
1 lžička sušeného česneku
sůl, pepř
olivový olej (ideálně ve spreji)
dip:
velká hrst hladkolisté petržele nebo koriandru
1 ks zralého avokáda (odrůda Hass)
1-2 stroužky česneku
1 lžíce kešu ořechů
1/4 hrnku vody
pár kapek citronové šťávy
sůl
Postup:
Brambory dej i se slupkou vařit do vody. Po asi 15-20 minutách je slij a dej na plech. Pomocí spodní strany skleničky brambory rozmačkej a pak je osol, posypej sušeným česnekem, opepři a zastříkni olejem.
Vlož do trouby, kde je při 200 stupních peč asi 20 minut dozlatova. Mezitím než se upečou, si připrav dip.
Zralé avokádo rozmixuj spolu s petrželkou nebo koriandrem, česnekem, kešu ořechy a vodou. Na závěr dochuť citronovou šťávou. Dip podávej s pečenými bramborami.
Aby byly brambory krásně křupavé a zlatavé, nemusí se „koupat“ v litrech oleje. Tohle je skvělá příloha, která chutná opravdu úplně všem.
Pro více rychlých a zdravých receptů nás sleduj na Instagramu.
Na stránkách používáme soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro fungování stránek, jiné nám umožňují poskytnout vám lepší zkušenost při návštěvě našich stránek nebo zobrazování reklamy, pomáhají nám analyzovat návštěvnost a stránky zlepšovat. Více informací
Cookies jsou malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem počítači a pomáhají nám k lepší uživatelské zkušenosti na našich stránkách. Cookies používáme k personalizaci obsahu stránek a reklam, poskytování funkcí sociálních sítí a k analýze návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních sítí, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb.
Ze zákona můžeme na vašem zařízení ukládat pouze soubory cookie, které jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme vaše svolení. Budeme vděční, když nám ho poskytnete a pomůžete nám tak, naše stránky a služby zlepšovat. Svůj souhlas s používáním cookies na našem webu můžete samozřejmě kdykoliv změnit nebo odvolat. Více informací