Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK! Do 31. 8. – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK 🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆 S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu). Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Určitě se ti na sociálních sítích neustále zobrazuje recept na tyto mačkané křupavé. Já jsem k nim přidala parádní dip, který je tím poslal do další dimenze.
Na 4 porce křupavých brambor budeš potřebovat:
500 g menších brambor (např. grenaille nebo zámecké)
1 lžička sušeného česneku
sůl, pepř
olivový olej (ideálně ve spreji)
dip:
velká hrst hladkolisté petržele nebo koriandru
1 ks zralého avokáda (odrůda Hass)
1-2 stroužky česneku
1 lžíce kešu ořechů
1/4 hrnku vody
pár kapek citronové šťávy
sůl
Postup:
Brambory dej i se slupkou vařit do vody. Po asi 15-20 minutách je slij a dej na plech. Pomocí spodní strany skleničky brambory rozmačkej a pak je osol, posypej sušeným česnekem, opepři a zastříkni olejem.
Vlož do trouby, kde je při 200 stupních peč asi 20 minut dozlatova. Mezitím než se upečou, si připrav dip.
Zralé avokádo rozmixuj spolu s petrželkou nebo koriandrem, česnekem, kešu ořechy a vodou. Na závěr dochuť citronovou šťávou. Dip podávej s pečenými bramborami.
Aby byly brambory krásně křupavé a zlatavé, nemusí se „koupat“ v litrech oleje. Tohle je skvělá příloha, která chutná opravdu úplně všem.
Pro více rychlých a zdravých receptů nás sleduj na Instagramu.