Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK! Do 31. 8. – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK 🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆 S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu). Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Je to tady – recept na tolikrát zmiňovanou květákovou pizzu bez mouky🍕. Možná vzpomenete na živé vysílání s Hankou Střelečkovou, kde jsme ji uváděli jako jeden z triků, jak do sebe ale i své rodiny (včetně puberťáků) dostat více zeleniny🥬. Tahle pizza navíc neobsahuje vůbec žádný lepek a má jen minimum sacharidů, takže si ji můžete dopřát i večer🕰. Díky vysokému obsahu vlákniny vás také pěkně zasytí – uvidíte, že celou ji ani nezvládnete sníst🤰!
Květákovou pizzu připravíte jak z květáku syrového, tak vařeného. Rozdíl je jen v postupu. Já nejraději pracuji s květákem syrovým. Na ten ale potřebujete výkonný mixer nebo kuchyňský robot se sekáčkem.Pokud ani jedno doma nemáte, nevadí. Květák nejprve uvařte, poté jej v utěrce pořádně vyždímejte a rozmixujte nebo rozmačkejte pomocí šťouchadla na brambory🥔. Dále již postupujte stejně. Pizzu si můžete ozdobit čímkoli vás napadne a co máte rádi😋. Pizzu také nemusíte dělat jen jednu velkou, ale můžete vytvořit menší placičky a podávat je třeba jako zajímavé pohoštění pro přátele 🎉.
Suroviny (asi 4 porce):
Korpus:
1 středně velký květák
2 vejce
150 g strouhané goudy nebo mozzarelly (pozor! ne tu v nálevu – obsahuje příliš mnoho vody)
1 lžička sušeného oregana
sůl
4 lžíce psyllia
Obloha:
1 konzerva sekaných rajčat
stroužek česneku
šalotka nebo menší cibule
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce přírodní sójové omáčky
sušené oregano
2 hrsti cherry rajčátek
120 g mozzarella (třešinky nebo natrhaná z nálevu)
bazalka
olivy
Postup
Květák očistěte, pokrájejte na menší kousky a syrový rozemelte v robotu na drť (Případně květák uvařte, vymačkejte tekutinu a rozmačkejte).
Ve větší míse jej smíchejte s ostatními ingrediencemi na korpus. Pár minut (cca 5 min) počkejte, aby psyllium začalo pracovat. Připravte si plech s pečícím papírem, na něj si dejte větší dortovou formu, která bude sloužit jako šablona a květákový korpus rozetřete na tenko pomocí stěrky.
Pečte v troubě při 200°C dozlatova (cca 10 min).
Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Česnek nakrájejte na plátky, šalotku nebo cibuli nadrobno. Vše orestujte na oleji v rendlíku, zalijte sekanými rajčaty z konzervy, dochuťte přírodní sójovkou (stáhnete tak kyselost rajčat a nemusíte přidávat cukr). Dochuťte oreganem.
Upečený korpus potřete rajčatovou omáčkou a obložte rajčátky, olivami, mozzarellou a bazalkou nebo surovinami dle vaší chuti.
Dopečte v troubě po dobu asi 10 min.
Nechte si chutnat.
Týnka 😉 🍕
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?