Teď ti ukážu jak na zimní salát, který vlastně ani tak salátem úplně není.
Nečekej žádné nudné míchané lupení, ale chuťově bohatý zeleninový předkrm nebo zajímavou přílohu, ve které nechybí bílkoviny ani zdravé tuky.
tahini dressing:
140 g řeckého jogurtu (5%)
2 lžíce tahini pasty
1 lžíce rýžového sirupu nebo medu
1/2 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky mletého římského kmínu
sůl, pepř
tymián
pečená mrkev:
0,5 kg mrkve
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce rýžového sirupu nebo medu
tymián
sůl, pepř
servis:
3 velké hrsti rukoly
hrst sušených datlí
1 lžíce slunečnicových semínek
1 šalotka
Tohle množství rozhodně není jedna porce, ale je to ukázka jak tento zeleninový předkrm naservírovat doprostřed stolu třeba i návštěvě.
Salátovou verzi jednoduše připravíš tak, že mrkev nakrájíš na špalíčky a po upečení smícháš v míse se vším ostatním.
Dej vědět, jak ti chutnalo.
Týna 🥕
PS: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život