🚨🎄🚨 NOVÁ KUCHAŘKA: stíháte předprodej? (vyhrajte 3× 1000 Kč voucher)

🚨🎄 NOVÁ KUCHAŘKA 🎄🚨
stíháte předprodej?
(vyhrajte 3× 1000 Kč voucher)

Pečená zelenina

Zima není ideální doba na „studené“ saláty z rajčat a okurek. Zelenina upečená v troubě je ideální způsob, jak doplnit jídelníček o svojí porci této povinné ingredience. Za minimum práce spousty parády.

Suroviny (2 porce):
  • 500 g zeleniny vhodné na pečení (cibule, mrkev, dýně, květák, řepa, brambory, cuketa, pórek, papriky, žampióny)
  • 1 lžíce soli
  • směs oblíbeného koření (např. Sonnentor Holy Veggie)
  • pár stroužků česneku podle chuti
  • pár snítek tymiánu nebo rozmarýnu
  • 50 ml olivového oleje
POSTUP:
  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Zeleninu očistěte a pokrájejte na kusy.
  • Plech nebo pekáček vyložte pečicím papírem. Zeleninu dejte na plech, osolte, přidejte podrcený česnek, bylinky a zalijte olejem. Směs promíchejte rukama a rozložte na plechu do rovnoměrné vrstvy.
  • Dejte péct do vyhřáté trouby. Tvrdou zeleninu můžete prvních 20 minut péci přiklopenou a pak dopéci odkrytou. Upečení do měkka trvá přibližně tři čtvrtě hodiny. Záleží na velikosti kousků a tvrdosti zeleniny.
TIP:
Zeleninu můžete péci dohromady s masem, např. kuřecím, krůtím nebo rybou.
Maso potřete marinádou a přidejte k zelenině až ke konci pečení.
Dejte vědět do komentáře 📝, jak se vám to povedlo.
Týna

P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

NOVINKA
Restart jídelníčku:
jednou provždy!

blank

Knížka odhaluje tajemství, jak zhubnout a nepřibrat.

Jednou provždy vyřešíte, co při hubnutí jíst.