fbpx

Pohanková palačinka s fazolovou směsí

Palačinky nemusíte připravovat vždy na sladko, a dokonce je nemusíte ani zapékat.
V dnešním receptu využijeme palačinku místo tortillové placky. Ta je totiž na přípravu doma celkem náročná, a tak většinou sáhneme po již hotovém produktu, který je k dostání v obchodech.
Jenže, kupované tortilly jsou plné „éček“, palmového oleje a o bezlepkové variantě si můžete nechat zdát.
Napadlo nás proto připravit slanou pohankovou palačinku a naplnit ji fazolovou směsí, která je inspirovaná mexickou kuchyní. Recept si můžete upravit a do palačinky místo strouhaného tofu přidat strouhaný chedar a ještě chvíli nechat v troubě po zabalení zapéct. V tomto případě ale vynechejte ledový salát.
Ten si raději dejte zvlášť, aby vám zůstal krásně svěží a křupavý.
A pokud vám nějaká ta palačinka zbyde, potřete jí vaší oblíbenou marmeládou a tvarohem a schovejte ji na výtečnou snídani či svačinu. Nebojte se proto připravit si rovnou dvojitou porci palačinek, rázem máte na další den připravenu další dobrotu.

 Suroviny (3 porce):

  • 1 červená cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 220 g červených fazole (z konzervy nebo vařených)
  • 200 g drcených rajčat z konzervy
  • lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř
  • chilli paprička (pokud chcete směs pikantní)
  • lžíce přírodní sójové omáčky
  • 80 g zakysané smetany
  • 100 g uzeného tofu
  • 60 g ledového salátu
Na 3 větší palačinky:
  • 250 ml rostlinného mléka (ovesné, mandlové, rýžové…)
  • 1 vejce
  • 120 g pohankové mouky
  • sůl
  • olej na opékaní

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte na plátky, stejně tak česnek. Oboje orestujte na oleji na pánvi, po chvíli přidejte drcená rajčata a fazole.
  2. Společně poduste, osolte, opepřete, přidejte sójovku a pak pomocí šťouchadla na brambory směs mírně pomačkejte.
  3. Ingredience na palačinky řádně společně promíchejte v míse.
  4. V nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje (pánev jím spíše pomažte) a pomocí naběračky nalijte jednu část těsta na pánev. Smažte z obou stran dozlatova.
  5. Hotové palačinky potřete zakysanou smetanou, lžící rovnoměrně na jedné polovině rozprostřete fazolovou směs, posypejte nastrouhaným uzeným tofu, poklaďte na tenko nakrájeným ledovým salátem a palačinku přeložte.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.
Nechte si chutnat.
Týnka 🥑

PS: Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?

Mrkněte na naši kuchařku Restart jídelníček, která nastartuje vaše hubnutí. Nyní i tištěná verze za zaváděcí cenu…

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Nová kuchařka s 
jídelníčkem na hubnutí

Představte si že vaříte snadné recepty bez počítání kalorií,
jídla máte hotová do 30 minut, neřešíte, co zítra jíst.