Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK! Do 31. 8. – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK 🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆 S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu). Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
2 lžíce parmezánu (např. Gran Moravia) nebo balzamikový krém (více info v Tipu)
Postup:
Připravte si pošírovaná vejce.
Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen, voda musí vřít těsně kolem bodu varu, ale nesmí se vařit klokotem. Bílek by se rozvařil a nezatáhl by se kolem žloutku.
Jedno vejce rozklepněte do malého hrnečku nebo naběračky. Okraj hrnečku zanořte pod hladinu a vejce opatrně vylijte přímo do vody. To samé udělejte s ostatními vejci. Vejce táhněte těsně kolem bodu varu 4 minuty. Pak vejce vyjměte pomocí děrované naběračky.
Uvařte fazolové lusky.
Mražené fazolky uvařte podle návodu na obalu ve vodě nebo v páře.
Čerstvé fazolky nejprve omyjte a nožem odkrojte dřevnaté konce. V hrnci přiveďte k varu osolenou vody a vložte fazolky. Vařte přibližně 4 minuty, fazolky se provaří, ale zůstanou křupavé. Pak vodu slijte a propláchněte fazolky studenou vodou. Zůstanou tak svěže zelené.
Fazolky rozdělte a dva talíře, položte na ně pošírovaná vejce a nařízněte nožem, žloutek by měl vytékat. Vejce ochuťte čerstvě mletým pepřem.
Pokrm posypte parmezánem nebo přelijte balzamikovým krémem.
Podávejte samotné nebo s celozrnným pečivem.
TIP:
K dochucování salátů a zeleniny se velmi dobře hodí balzamikový krém/redukce/glaze. Prodávají ho prodejny zdravé výživy a většina supermarketů v odděleních speciálních potravin.
Týnka🙋♀🌷
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?