🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ, bez hladu a stresu. 🏆
Nyní k sadě –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!

🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ, bez hladu a stresu. 🏆
Do 31. 8. –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK k sadě.

🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆
S
JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu).
Nyní k sadě –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!

🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆
S
JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu!).
Do 31. 8.  –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK

Proteinový bezlepkový medovník

Medovník je luxusní zákusek, který za normálních okolností nepatří zrovna mezi ty „nejdietnější“ sladkosti.

Teď ti ale ukážu, jak na domácí − bez bílého cukru, lepku i salka, zato s plnou dávkou bílkovin. Slibuju, že si pochutnáš, ale ušetříš i kalorie.

Tak pojď na něj!

Na 1 menší proteinový medovník pro 7 osob budeš potřebovat:

Na krém:

Na posypku:

  • 50 g vlašských ořechů

Postup:

  1. Ořechy rozmixuj. Ve velké míse je pak smíchej s pohankovou moukou, proteinem na pečení, erythritolem a kypřicím práškem.
  2. V rendlíku nech rozpustit máslo, přelij ho do misky a vmíchej k němu vejce, med a pár kapek stévie.
  3. Vaječnou směs přimíchej do té moučné a zpracuj těsto. Až bude krásně kompaktní, je lepší nechat ho v lednici odpočívat přes noc. Ale pokud chceš, zvládneš s ním pracovat i hned.
  4. Těsto pak rozděl na čtyři stejně velké díly. Rozválej je a pomocí dna dortové formy (o průměru 19 cm) vykrájej kruhy (placky). Ty propíchej vidličkou a polož na pečicí papír. Celkem by měly vzniknout čtyři placky plus okrojky.
  5. Všechno včetně okrojků peč při 170 °C asi 4 minuty. Korpus opravdu pečlivě hlídej. Když se upeče moc, bude tvrdý. A protože každá trouba peče trochu jinak, je lepší sledovat kromě času i barvu korpusu, která by měla být ve výsledku zlatavá. Rozhodně ne hnědá.
  6. A pojď na krém! Část rostlinného mléka vlij do rendlíku a zahřej ho. Ve zbývajícím mléku rozmíchej pudink a vlij k mléku na plotnu. Za stálého míchání svař do hustého pudinku, který pak ochuť medem. Až vychladne, dej část pudinku do sáčku, použiješ ho za chvíli na ozdobení. Zbývající smíchej s žervé, stévií a tvarohem.
  7. Upečené korpusy nech vychladnout a každý potři krémem. Skládej je na sebe tak, aby poslední vrstvu tvořil krém.

V sekáčku rozmixuj upečené korpusové odkrojky spolu s vlašskými ořechy. Touto posypkou pokryj celý dort a ozdob ho i karamelovým pudinkem ze sáčku. Před podáváním nech medovník odpočívat v lednici ideálně přes noc.

Tento medovník je nabitý vlákninou, bílkovinami i zdravými tuky. Místo cukru jsem použila erythritol a malinko medu, protože jinak by to nebyl medovník.

Sladkost i karamelovou chuť mu dodávají speciální nekalorické stévia kapky.

Týna 🍯

PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně⁠, která zjednoduší váš zdravý život

PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Kompletní návod,
jak zhubnout
a nepřibrat tuk.

Restart jídelníčku:
jednou provždy!

Je trpět hlady
při dietě váš oblíbený sport?

V tom případě NEKUPUJTE naši knihu!

Obsahuje totiž 101 chutných receptůnákupní seznamy zdravých potravin.