Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK! Do 31. 8. – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK 🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆 S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu). Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Quinoové karbanátky jsou jedním z nich. Další tip, jak do jídelníčku zařadit více zeleniny a luštěnin. Věřte, že takové karbanátky budou chutnat nejen vám, ale i dětem a partnerovi 👨👩👧.
Máme to vyzkoušené 😋!
Suroviny (2 porce):
60 g quinoi
60 g červené čočky
1 větší mrkev (150 g před očištěním)
1 ks cibule (asi 100 g před očištěním)
hrst hladkolisté petrželky
¼ lžičky mletého římského kmínu
2 stroužky česneku
2 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř
1 vejce
50 g bezlepkové kukuřičné strouhanky na zahuštění
zelenina na salát dle chuti (římský salát, rajčata, okurky…)
Zálivka
2 lžíce (70 g) bílého jogurtu
trochu nasekané petrželky
¼ lžičky sušeného česneku
sůl, pepř
Postup:
Quinou s čočkou propláchneme a vložíme do hrnce, zalijeme vodou (asi 1 cm nad), osolíme a vaříme do změknutí.
Mezitím si očistíme mrkev a nastrouháme ji nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté ji na pánvi orestujeme dosklovata a přidáme i na plátky nakrájený česnek a nastrouhanou mrkev. Vše společně ještě chvíli restujeme a pak odstavíme z plotny a necháme chladnout.
Uvařenou quinou s čočkou přemístíme do velké mísy a též necháme alespoň trochu vychladnout. Vmícháme obsah pánve, přidáme vejce (můžeme oddělit žloutky a bílky a z nich pak vyšlehat sníh – pak budou karbanátky ještě nadýchanější), mletý římský kmín, nasekanou petrželku, sůl, pepř a strouhanku. Z této směsi pak tvoříme pomocí rukou jednotlivé karbanátky, které smažíme z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji v pánvi.
Variantou také je péci karbanátky asi 30 min při 180°C v troubě (i tak je ale lehce pokapejte olejem a vyskládejte je na pečící papír).
Podáváme se zeleninovým salátem se zálivkou z jogurtu (veškeré ingredience na zálivku smícháme)
Dejte vědět do komentáře 📝, jak se vám to povedlo.
Týna
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?