Co o knize říkají autoři a odborníci:
„Povedlo se nám opravdu najít balance mezi jídly, které skvěle chutnají a zároveň funguje i pro hubnutí."
„Jídlo při redukci váhy hraje opravdu největší roli. Restart jídelníček je snadný první krok. Patří do ověřeného systému, který funguje.“
„Projekt Restart je velmi cenné komplexní know-how pro zdravé hubnutí, za kterým stojí zkušení experti.“
Vaše nejčastější otázky
Nebudu mít během dodržování jídelníčku hlad?
Není třeba se bát. Porce se dají snadno přizpůsobit podle osobního pocitu. A také je k dispozici nabídka svačin právě pro případ hladu nebo větší fyzické zátěže. Časté komentáře klientů, kteří Restart jídelníček na hubnutí již používají, je právě údiv nad tím, že už nemají pořád hlad.
Seženu všechny potraviny, které se v receptech používají?
Vše lze nakoupíte v těchto prodejnách: supermarket + zdravá výživa + lékárna. Nebo také celé najednou na rohlik.cz. Nákupní seznamy vám nakupování velmi usnadní, potraviny jsou v nich přehledně rozdělné do kategorií. Stačí vytisknout, zjistit co doma máte a jít nakupovat. V receptech najdete také pár „nových“ surovin. Nebojte se jich :o) Věřte, že jsme je velmi pečlivě vybírali a opravdu stojí vyzkoušení.
Utratím celkově víc peněz za jídlo?
Za stejné peníze získáte většinou víc dobrot anebo dokonce ještě ušetříte. Všechny suroviny totiž vždy spotřebujete a nebudete nic vyhazovat. Vaření podle Restart jídelníčku vyjde na 1200-1400Kč za týden. Pozor, nebuďte však překvapeni, že první nákup je výrazně dražší. Nakupujete totiž suroviny, které vám vydrží dlouho (např. sójová omáčka a přepuštěné máslo).
Nedělám mi dobře lepek. Jak často se v jídelníčku vyskytuje?
V žádném receptu potraviny, kde je obsažen lepek, nepoužíváme. Celý Restart jídelníček je tedy přirozeně bezlepkový.
Podle jakých principů je jídelníček na hubnutí sestaven?
Restart jídelníček na hubnutí i receptury stojí na principech podporujících přirozené hubnutí a zároveň dlouhodobou udržitelnost váhy i návyků. Nejedná se tedy o žádné striktní omezování ani extrémní kalorický deficit. Principy vycházejí z 20leté osvědčené praxe nutričních expertek Moniky Divišové, Kristýny Ostratické a Hanky Střelečkové.
1. Dostatek mikroživin (vitamínů, minerálů, enzymů, stopových prvků atd.) – zajištění kvality vyváženým jídelníčkem, pestrostí surovin v recepturách, chytrým nakupováním lokálních produktů a především zvýšením množství zeleniny jednoduše a chutně zařazené do jídelníčku.
2. Správný poměr makroživin (bílkovin, tuků a sacharidů) – prakticky, jednoduše, bez počítání kalorií.
3. Vstřebávání živin – zajištěné zdravou a prostupnou střevní stěnou, zdravou a funkční střevní mikroflórou a minimalizací lepku.
4. Vyrovnaná hladina krevního cukru – na správné úrovni po celý den; s využitím jednoduchých praktik je to možné – dostatek zeleniny a vlákniny, minimum cukru, snížení sacharidů.
5. Dostatek bílkovin – hlavně těch rostlinných. Maso ano, ale méně a jen ve velmi dobré kvalitě.
6. Bez lepku – na lepku není nic špatně, tedy dokud ho není moc a v nevhodné kombinaci.
7. Praktičnost – příprava jídel podle jednoduchých receptur ze skutečných potravin; chytré a efektivní nakupování.
8. Barvy a chutě – hubnutí není o trápení, proto jsou všechny recepty pestré, barevné a vždy dobře ochucené.
Je kniha k dispozici i v elektronické podobě?
Ano, Restart jídelníček: Kuchařka, která nastartuje vaše hubnutí je možné zakoupit i jako e-knihu (ve formátu PDF). Tento formát otevře každý mobilní telefon i počítač.
Co když se mi kniha nebude líbit, vrátíte mi peníze?
Ano! Na knihu je 100% garance 14 dní na vrácení peněz. Nic tedy neriskujete. Můžete jen získat.
Nenašli jste odpověď na otázku? Nevadí, ozvěte se nám emailem info@restarthubnuti.cz