Salát se sušenými rajčaty a ředkvičkami

Návrat letního počasí ještě využijte k pořádné dávce čerstvé zeleniny a umíchejte si salát ze zeleného lupení. K dochucení využijte olej ze sušených rajčat a umeocet, červený zázrak z japonských švestiček😋. Je skvělý k detoxikaci buněk a má také pozitivní účinky na trávící soustavu a celkový metabolismus – zažene pálení žáhy, podpoří léčbu žaludečních potíží a zlepší chuť k jídlu.

Suroviny (2 porce):

  • 4 hrsti zelených salátových lístků (ideálně směs – polníček, špenát, ledový salát…)
  • 5 ředkviček
  • 1 malá mrkev
  • 10 sušených rajčat v olivovém oleji
  • velká hrst pažitky
  • 1 lžička kapar
  • 2 lžíce umeocta

Postup:

  1. Ředkvičky a mrkev nakrájejte na velmi tenké plátky, sušená rajčata pokrájejte na kousky, pažitku nasekejte nahrubo.
  2. Salátové listy dejte do mísy, přidejte pokrájené ředkvičky, mrkev, rajčata, pažitku, kapary a promíchejte.
  3. Na dochucení salátu použijte olej ze sušených rajčat.
  4. Přímo do mísy přilijte 5 lžic oleje z rajčat, přidejte umeocet, podle potřeby ještě dochuťte solí a velmi dobře promíchejte.
Hezké slunečné dny,
Týnka

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Nová kuchařka s 
jídelníčkem na hubnutí

Představte si že vaříte snadné recepty bez počítání kalorií,
jídla máte hotová do 30 minut, neřešíte, co zítra jíst.

Komentáře