🌞👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!👙🌞 

👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! 👙
Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už
čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!

Salát z restované zeleniny s jogurtovým dresinkem (a s krůtou)

Salátů není nikdy dost 🥗 – obzvláště těch, které mají sloužit jako hlavní chod. Tento recept v sobě ukrývá dokonce hned recepty dva 😎!

Skvělé je pečené maso 🍗 v hořčičné marinádě již samo o sobě a můžete jej tak podávat třeba na oběd s rýží 🍚 (a zeleninou samozřejmě). Navíc je to recept velmi variabilní a místo masa můžete salát ozdobit vejcem 🍳, tofu, tempehem či cizrnou…

My jsme si jej oblíbili především v kombinaci s restovanou růžičkovou kapustou 🥦 – která si u mnohých tak napravila reputaci. Už žádná rozvařená „rozblemcaná“ kapustička ze školní jídelny!!!! 🤢

 

Krůta

SUROVINY (2 porce)

  • 2 krůtí řízky (á cca 150 g)
  • 4 lžíce (80 g) dijonské hořčice
  • 2 lžíce (25 g) medu nebo datlového sirupu
  • šťáva i kůra z ½ chemicky neošetřeného citrónu
  • pár snítek tymiánu
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce vody
  • sůl

POSTUP

  • Rozehřejte troubu na 200°C🌡.
  • Připravte si marinádu smícháním hořčice, medu🍯 nebo datlového sirupu, citrónové kůry i šťávy, soli a vody💧.
  • Do zapékací mísy nebo pekáčku vložte krůtí maso, přelijte jej marinádou a položte na něj snítky tymiánu🌱.
  • Misku přiklopte a dejte péct do trouby na 20 minut.
  • Poté stáhněte teplotu na 180°C🌡, maso odklopte a dopečte 10 minut.

Salát

  • 200 g zeleniny vhodné k restování (kapustičky, fazolky, červená řepa, petržel, dýně, mrkev, cibule…)
  • 2 hrsti zelených listů🥬 (rukola, špenát, římský salát, polníček…)
  • hrst sekaných bylinek🌱 (petrželka, kopr, koriandr, jarní cibulka…)
  • 2 lžíce olivového oleje na restování
  • 1 lžíce (10 g) dýňových semínek
  • 1 lžíce (10 g) slunečnicových semínek
  • pečené krůtí maso🍗

Jogurtový dresink

  • 100 ml bílého jogurtu (kokosový🥥 nebo kravský🐮 bio)
  • 1 lžíce (10 g) olivového oleje
  • 1 lžička (7 g) dijonské hořčic
  • ½ lžičky kurkumy
  • sůl a pepř🧂
 POSTUP:
  • Zeleninu určenou k restování pokrájejte na drobné hranolky nebo plátky 🥒.
  • V pánvi rozehřejte olej a zeleninu za stálého míchání krátce orestujte. Musí zůstat křupavá.
  • Do velké mísy dejte zelené listy a bylinky 🥬🌱, opatrně promíchejte.
  • Navrch rozložte restovanou zeleninu.
  • V misce promíchejte všechny suroviny na dresink. Dresinkem 🍶 polijte salát a posypte semínky. Ozdobte nakrájenými kousky masa 🍗.
👍 TIP:
Místo masa můžete přidat tofu nebo vejce 🍳. Tento salát si můžete připravit i z pečené zeleniny v troubě.
Pokud máte naklíčené mungo nebo jiná semínka, přidejte si je do salátu 🥗.
Dejte vědět do komentáře 📝, jak se vám to povedlo.
Týna

P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Kompletní návod,
jak zhubnout
a nepřibrat tuk.

Restart jídelníčku:
jednou provždy!

Je trpět hlady
při dietě váš oblíbený sport?

V tom případě NEKUPUJTE naši knihu!

Obsahuje totiž 101 chutných receptůnákupní seznamy zdravých potravin.