Šťavnatá bábovka bez bílého cukru s netradiční a skvělou chutí?
Jestli ještě není celozrnná špaldová mouka při pečení tvoje nejlepší kámoška, tak s tímhle receptem s ní znovu navážeš láskyplný vztah.
Špalda mimochodem není žádnou novinkou na trhu. Známe ji už tisíce let, ale v minulosti naše společnost dala přednost šlechtěné pšenici, která znamenala vyšší výnos.
A proč dát přednost špaldě?
Špalda má podobnou energetickou hodnotu jako pšenice, taktéž obsahuje lepek, zato ale obsahuje více vitaminů, minerálních látek a vlákniny, čímž se stává výživově mnohem bohatší.
A proč dát přednost právě této konkrétní špaldové mouce? Nominal je zemědělská firma s dlouholetou tradicí v pěstování špaldy a jsou v tomto oboru jedničkou na trhu.
Týna 🥕
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.