To vede jen ke stresu, napětí a špatnému svědomí. Je na čase s tím skončit.
Jídlo se nedělí na špatné a dobré, na zakázané a povolené, na hubnutí a na tloustnutí.
Vždy záleží na tom jak často, kolik a v jaké kombinaci jídlo jíme.
Je určitě moudré o potravinách a jejich složení něco trochu vědět. Většina výrobců totiž nedbá na naše nutriční blaho. Řeší hlavně chuť, cenu a trvanlivost.
Ani my odborníci se úplně ve všem neshodujeme. Nutriční doporučení jsou tedy velký informační chaos. Přesto existuje pár zásad, o kterých nikdo nepochybuje: sezónní lokální potraviny raději než fast food, skutečné potraviny raději než průmyslové výrobky, dostatek vlákniny, zeleniny, ovoce, méně sacharidů a co nejvíce těch komplexních a další.
Nakonec vám tedy nezbývá než vzít zodpovědnost za jídelníček do svých vlastních rukou.
Hlavním kompasem vám může být tělo, a to, jak se v něm cítíte, jak se mu daří – zdravotní stav, energie, kvalita spánku… Stejně jako si všimneme svítící kontrolky na výměnu oleje v autě, je na čase vnímat, kontrolky vlastního těla.
Nechte se inspirovat (třeba od nás z restartujem.cz), zkoušejte a sledujte, jak se vám daří. Proměňujte pokrmy podle životního a ročního období, menstruačního cyklu, zdravotního stavu i možností.
Pro více rychlých a zdravých tipů nás sleduj na Instagramu.
Kristýna 🥑 a Monika 🌸
PS: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"
Kompletní návod,
jak zhubnout
a nepřibrat tuk.
Restart jídelníčku:
jednou provždy!
Je trpět hlady
při dietě váš oblíbený sport?
V tom případě NEKUPUJTE naši knihu!
Obsahuje totiž 101 chutných receptů i nákupní seznamy zdravých potravin.