Kdo by neznal recept na francouzské brambory?! Ty jsou totiž v českých domácnostech velmi oblíbené. Jsou rychle hotové a zároveň pro jejich přípravu není nutné sahat hluboko do peněženky.
Recepty na ně se různí. Někdo je připravuje ze syrových brambor jen s vejcem a smetanou, jiní zapékají brambory již uvařené a přidávají do nich i kousek uzeniny.
My jsme si je však upravili tak, aby vyhovoval všem, kteří chtějí mít na talíři vyváženou porci všech důležitých živin, bez lepku, laktózy a navíc v odlehčené verzi.
Uzeninu jsme nahradili lehce stravitelným a na bílkoviny bohatým kuřecím masem a část brambor jsme doplnili o dýní hokkaido.
Nejen že je pak pokrm krásně barevný, ale dodáte mu další živiny navíc!
Dýně také obsahuje mnohem méně sacharidů než brambory, takže ušetříte další kalorie.
Tento recept můžete na nedělní stůl k obědu naservírovat klidně celé rodině!
PS: Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?
Mrkněte na naši kuchařku Restart jídelníček, která nastartuje vaše hubnutí. Nyní i tištěná verze za zaváděcí cenu… ⏰