Sýr Halloumi se v poslední době stal velkým hitem . Znáte ho? Jestli jste ještě tento sýr původem z Kypru neochutnali, tak rozhodně neváhejte! Proč je tak oblíbený? Má naprosto nezaměnitelnou konzistenci, lehce vrže mezi zuby, v chuti je výrazně slaný a hlavně se při opékání neroztéká!
[su_spacer size=“30″]
Původní halloumi se připravoval pouze z ovčího mléka, ale dnes se již vyrábí ze směsi kravského, ovčího a kozího. Hodí se do zeleninových salátů , ke quinoe nebo třeba jen k pečeným rajčatům a cuketě. Řadíme jej mezi bílkoviny, takže vám na talíři hravě a chutně „nahradí“ maso. My vám jej dnes představíme v kombinaci s rýží a restovanou zeleninou.
[su_spacer size=“30″]
Tou jsme nešetřili, protože jak již určitě sami dobře víte, má oproti rýži mnohem méně kalorií, ale přitom více živin. Když ji zamícháte do vařené rýže, ani nepoznáte, že jste místo obvyklých „dvou kopečků“ snědli sotva jeden.
[su_spacer size=“30″]
Suroviny(4 porce):
250 g vařené basmati nebo parboiled rýže (může být i natural)
300 g růžičkové kapusty
250 g hrášku mraženého (doporučujeme kvalitní Bonduelle)
2 hrsti hladkolisté petrželky
2 lžíce přepuštěného másla nebo řepkového oleje
250 g halloumi sýra
sůl, pepř
[su_spacer size=“30″]
Postup:
Růžičkovou kapustičku očistěte a nakrájejte na tenké plátky (nadrobno). Ve větší pánvi rozehřejte olej a kapustičky na něm orestujte dozlatova. Poté vmíchejte vařenou rýži a mražený hrášek. Petrželku nasekejte a zamíchejte do pánve – část si dejte stranou na ozdobu. Směs osolte a opepřete.
Halloumi sýr nakrájejte na plátky (asi 1,5 cm). Čistou nepřilnavou pánev rozehřejte. Halloumi sýr je lepší opékat bez přidání oleje (nebude vám prskat, protože během opékání sýr vždy pouští trochu vody), jestli ale víte, že nemáte dobrou pánev, raději trochu oleje přidejte. Sýr opékáme dozlatova z obou stran.
Na talíř dejte zeleninovou rýži z pánve, kterou ozdobíte plátky opečeného sýra a posypete petrželkou.
[su_spacer size=“30″]
Nechte si chutnat.
Týnka 😉 🥬
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?
Na stránkách používáme soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro fungování stránek, jiné nám umožňují poskytnout vám lepší zkušenost při návštěvě našich stránek nebo zobrazování reklamy, pomáhají nám analyzovat návštěvnost a stránky zlepšovat. Více informací
Cookies jsou malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem počítači a pomáhají nám k lepší uživatelské zkušenosti na našich stránkách. Cookies používáme k personalizaci obsahu stránek a reklam, poskytování funkcí sociálních sítí a k analýze návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních sítí, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb.
Ze zákona můžeme na vašem zařízení ukládat pouze soubory cookie, které jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme vaše svolení. Budeme vděční, když nám ho poskytnete a pomůžete nám tak, naše stránky a služby zlepšovat. Svůj souhlas s používáním cookies na našem webu můžete samozřejmě kdykoliv změnit nebo odvolat. Více informací