6 tipů pro vánoční lehkost

Štědrý den číhá za dveřmi a nás čeká nejoblíbenější večeře celého roku. Tím nejtradičnějším pokrmem štědrovečerního menu je dle zvyklostí samozřejmě smažený kapr v trojobalu s bramborovým salátem.
Pokud to takto máte rádi a nechcete nic měnit, užijte si ho a nic neřešte. Pokud byste však rádi svému tělu odlehčili, řiďte se následujícími tipy.

Nic si nezakazujte. Z jednoho jídla nepřiberete.

Spíše si naplánujte, co všechno si během dne dovolíte a dejte tomu určité hranice. Nestane se pak, že se přistihnete u toho, jak si nakládáte už několikátou lžíci bramborového salátu a padá do vás třetí talířek s cukrovím.

Nezapomeňte na své dobré zvyky, které běžně praktikujete v ostatní dny.

Vyberte ty co nijak nebolí a nepokazí vaše vánoční tradice. Ráno začněte teplou vodou s citrónem, během dne dodržujete pitný režim a užíváte-li potravinové doplňky jako chlorellu, ječmen atd. není jediný důvod je v tento den vynechat.

Zapojte jogurt.

Starý, ale osvědčený trik, jak snížit energetickou hodnotu bramborového salátu tím, že část majonézy nahradíte jogurtem a na chuti to nikdo nepozná. Nebo vyzkoušejte tradiční salát od našich sousedů. Vídeňský salát chutná skvěle a není tak energeticky náročný. Patří do něj pouze uvařené brambory, cibule, hovězí vývar, olej, ocet, sůl a pepř. Důležité je smíchat horké brambory s horkým vývarem, aby se uvolnil škrob z brambor a vytvořil lepivé pojivo salátu nahrazující majonézu.

Odstraňte přebytečnou mastnotu z ryby (případně i řízků).

Během smažení si vedle na plotýnku připravte hrnec s vroucí vodou. Osmažené kousky ryby chytněte do kleští a na 3 vteřin ponořte do VROUCÍ vody. Nebojte se toho, vyzkoušejte na jednom kousku. Ryba zůstane i tak křupavá, pouze se z ní stáhne přebytečný tuk.

Objevte Hrašku na smažení.

Hraška je produkt z hrachu a bezlepkových obilovin dostupný dnes i v běžných obchodech. Prášek se smíchá s vodou a vytvoří těstíčko, ve kterém se ryba (řízek) obalí. Je to praktičtější než trojobal, protože obalujete pouze v jedné ingredienci a výživová hodnota je oproti bílé housce a mouce neporovnatelně vyšší.

Smažte na kvalitním tuku.

Zvolte ke smažení tuk, který je kvalitní a má vysoký bod zakouření, tzn. že se snadno nepřepaluje. Ideální je vepřové sádlo, nebo ghí.

Ať už zvolíte jakoukoliv variantu štědrovečerního jídla, užijte si ji v plnosti a poklidu a především ve společnosti, která je vám milá.
Krásné Vánoční svátky,
Váš Restart tým.

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Nová kuchařka s 
jídelníčkem na hubnutí

Představte si že vaříte snadné recepty bez počítání kalorií,
jídla máte hotová do 30 minut, neřešíte, co zítra jíst.

Komentáře