To, jak moc jsou bílkoviny důležité jsme ti už prozradili. Bílkoviny jsou klíčem k tvému úspěšnému hubnutí i celkovému zdraví.
Tento protein je bez příchutě a speciálně upraven tak, aby se hodil pro tepelnou úpravu a jeho nutriční benefity se během tohoto procesu neznehodnotili.
Takže se skvěle hodí do kaší, lívanců, dortů, muffinů či brownies.
Zkrátka umí přidat bílkovinu tam, kde by za normálních okolností v podstatě vůbec žádná nebyla. A to vše navíc tak, že absolutně neovlivní výslednou chuť pokrmu.
Pokud vybereš protein na pečení ze směsi syrovátkového izolátu s obsahem 87% bílkovin. Můžeš jím nahradit až 30 % mouky v receptech. Dodá jim super krémovou a vláčnou konzistenci. Výrobky upečené z klasických proteinů totiž někdy bývají suché a nejsou ani příliš nadýchané.
Má nižší obsah tuku a cukru a naopak vyšší obsah bílkovin než klasický koncentrát. Dle DIAAS (nejmodernější metodika určování kvality bílkovin) se řadí mezi super zdroje bílkovin a využitelností převyšuje i hovězí maso.
Pyšnit se může i perfektní stravitelností, super nízkým obsahem sacharidů i tuku a hlavně má kompletní aminokyselinové spektrum.
Můžeš si vybrat i o něco levnější protein na pečení ze směsi mléčných proteinů s obsahem 81% bílkovin, který je též super, ale v receptech s ním nahradíš už jen asi 15% mouky a také obsahuje více laktózy.
Týna 🥧
PS 1: Mrkni na recept na Proteinový chléb z mandlové mouky co jsem s tímto proteinem na pečení připravila.
PS 2: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život