Jablečný ocet nemusíš dávat jen do vody
Víš, co můžeš udělat proto, aby tě po jídle nepřepadla únava a perfektně ti fungovalo spalování tuků?
Před jídlem si dej lžíci octa do sklenice s vodou. Nebo udělej s octem zálivku na salát, který sněz hned na začátku jídla.
A proč to funguje? Díky kyselině octové, která zpomaluje trávení sacharidů a rychleji je dostává do svalů. Výsledek? Nižší glukózová křivka, což se nám fakt hodí!
Chceš vědět jak udělat dobrou zálivku s jablečným octem? Tak tady je!
Když si dáš před jídlem lžíci octa, tak se automaticky sníží výstřely hladiny krevního cukru až o 30 %. To myslím vážně, o 30 %!
To, že krevní cukr po každém jídle, které obsahuje sacharidy, prudce stoupá, je úplně normální.
Máš s tím však spojenou únavu, mlhu na mozku, chutě na sladké a pomalé hubnutí?
A dovedeš si představit, že díky takové maličkost jako je lžíce octa před jídlem, tohle všechno zmizí?
Tak na nic nečekej a uháněj si koupit jablečný ocet!
A jestli ti můžu dát doporučení, tak při nákupu octa si pohlídej dvě věci.
Nejen kvalitu – tedy aby byl ocet opravdu fermentovaný a v BIO kvalitě, ale také chuť. Z vlastní zkušenosti vím, že octy, které jsem koupila v běžných obchodech, byly příliš „drsné“ a nechutnaly mi. A když ti ocet ve vodě nechutná, tak ho nebudeš pít a neužiješ si všechny jeho benefity.
Lahodný v chuti je např. tento nefiltrovaný, nepasterizovaný a z českých jablek vyrobený ocet.
Týna 🍏
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.