Nejjednodušší chléb z jedné běžné ingredience, na který nepotřebuješ ani kvásek nebo droždí?
Tento vláčný a nadýchaný chléb je nejen super výživný, ale hlavně naprosto famózní.
Nenech si ujít toto DIY pekařské dobrodružství a přidej k svému repertoáru recept na pohankový chléb, který změní tvůj pohled na domácí pečení. Připrav se na to, že tento chléb se stane novou hvězdou tvojí kuchyně!
Díky namáčení pohanky dochází k procesu fermentace, která zvyšuje nutriční hodnotu tohoto chleba. Tento proces kvašení zabere trochu času, jinak tento recept vyžaduje opravdu jen pár minut tvé skutečné práce.
Doporučuji si klidně rovnou takto připravit dvojnásobné množství a upečené chleby nakrájet na plátky a zamrazit.
Pak už stačí plátek hodit do toustovače a třeba namazat avokádem, žervé nebo jen podávat jako přílohu k salátu nebo polévce.
Jo, abych nezapomněla, tento chléb je samozřejmě úplně bez lepku. Pokud tě fermentované potraviny zajímají a chceš do svého jídelníčku přizvat další, mrkni na náš článek o kvašené zelenině.
Týna 🍞
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.