Víš, že v obchodech můžeš narazit na dva druhy pohanky – tmavou a světlou? A víš, kterou si vybrat a jak se od sebe liší?
Tmavá pohanka je loupána za tepla, což způsobuje mírné zkaramelizování zrna a změnu barvy. Má díky tomu i intenzivnější pohankovou chuť.
Naopak světlá pohanka je loupána za studena, což zachovává přirozeně světlou barvu a logicky tak obsahuje i vyšší obsah živin.
Pokud tedy preferuješ jemnější chuť a řešíš množství živin v jídelníčku, světlá pohanka je ta správná volba.
A pokud si z ní chceš něco výjimečného připravit, pak rozhodně doporučujeme mrknout na tento úžasný recept na domácí chléb z jedné suroviny.
Týna 🥑
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.