Já jsem nikdy nebyla hubená, takže důvod toho přibrání před Restartem a proč jsem se jakoby rozhodla pro Restart bylo, prostě ta hlava furt chtěla jíst. Já neříkám, že jsem měla hlad, ale prostě jsem musela furt pořád něco jíst, a tak jsem si třeba řekla, že už se zastavím a něco s tím začnu dělat. Protože znám několik takových těch diet, nebo programů. Ale nechtěla to hlava. Vyloženě jako né, ježiš teď si představit nějaký ty míchaný řepy. Takže nic. Takže jsem si to užívala a říkala jsem si, že pak na to skočim. A nekontrolovatelně se to rozjelo.
To úplně první co řeknu, že všichni tam choděj, že chtějí zhubnout minimálně 10 kilo. Někdo možná ano, ale já ne. Ale nějakým zvláštním způsobem mi to nevadí. Ve svý podstatě mě ten Restart naučil nekoukat až moc na tu váhu, protože důležitý je, že jsem nepřibrala za těch deset neděl. Ale co bylo úplně nejvíc, že jím mnohem víc, než jsem jedla. Nepřejídám se, ale jím víc a dávám si vlastně tří jídla denně. Jsem navyklá na tři jídla denně, to mně vyhovuje, to jsem zjistila.
Co dále se změnilo? Jako že bych přestala mít chutě na sladký, to teda ne. Já jsem sladká. Ale neujíždím na čokoládě, ale na pečených buchtách a koláčích a takových.
Takže to proto jsem prosila Týnku, ať tam dá víc těch sladkých receptů. Ale je pravda, že jsem se naučila péct ty sladký věci. Včera třeba muffiny, ačkoliv muffiny nesnáším, protože to je jenom těsto. Tak jsem si udělala dýňový.
A je super, že když tam dám ty suroviny, které sou tam napsané, není tam bílá mouka, tak se toho sní mnohem míň. Když řeknu, klidně pekáč buchet jsem v uvozovkách dřív snědla. Tak teď ne. Teď sním dva muffiny a úplně to stačí.
Po deseti týdnech Restartu jsem nezhubla 10 kilo, zhubla sem čtyři kila, ale z toho, co mi váha říká, tři kila tuku. Na centimetrech je to vidět, ale ne tolik. Jak někdo říká, že zhubnul dvě velikosti, já ne. Ale úbytek je, nejvíc ve spodní části těla, vrchní se nechcete pustit.
A nemám hlad. Úplně nejvíc, že prostě nemám hlad. A hlavně, byla jsem naučená, jak se počítají kalorie, nebo i různě takový ty jak se počítá metabolic balance a todle to, tam se váží ty suroviny, takže to vždy byly takový menší porce.
On si na to člověk zvykne a nepotřebuje víc. Ale tělu to nestačí. To znamená, že já jsem se naučila opravdu jíst větší porce. Ale díky tomu, že tam je ta zelenina a nejsou tam ty sacharidy, tak to je bezvadný.
Tak po těch deseti týdnech, co se netýká jídla, ale toho psychickýho, tak nechci už jíst ty klasický jídla. Nenapadne mě svíčková, řízek někdy jako jo, ale bavěj mě ty jídla Restartí.
A plánuju si jídlo, musím si ho naplánovat. Musím si říct, co budu snídat, co budu obědvat a co si dám eventuelně k večeři. Pokud si neřeknu, co si dám k večeři, tak sice ne panika, ale najedou, ježíš maria, co budu jíst. No tak co, tak si udělám jenom salát, nebo kefír se zeleninou, to mám docela ráda.
A v sobotu a v neděli, o víkendu, je to bezvadný, protože tam mám dva dny ten přerušovaný půst, jím až v deset, v jedenáct hodin. A přitom já ve svý podstatě končím jíst tak v šest, sedm.
Co se týče těch videí, tak ty byly moc fajn. Ale je pravda, že na ně je potřeba čas. Jako při běžným shonu a při tom jednak zaměstnání, pak doma, rodina a takhle, nebo kdo cestuje, tak je to takový jakoby složitý si to naposlouchat, zkouknout si to. Ale super u těch videí je, že jsou krátká.
Pokud by to bylo delší, tak si myslím, že už hodně lidí by od toho odcházela a už by si to ani nechtěli pustit. Takže super je, že to je krátký a výstižný.
A musim říct, že ty videa o cvičení jsem si nepouštěla. Protože já se prostě do cvičení nedonutim.
Doma prostě nic, ale přestala jsem jezdit tramvají do práce, takže to mám půl hodiny do práce rychlou chůzi a půl hodiny z práce. A je to super, super na tu psychiku. Jdu pěšky, přijdu do práce a mám dobrou náladu.
Základním principem Restartu je naučit se jíst potraviny, o kterých jsme nikdy neslyšeli, a nebo slyšeli, ale úplně jsme je přecházeli. U mě to byla například quinoa, úžasná potravina.
Dále Restart je bezvadný, že vás připraví ze začátku jak malé dítě. Když jdeš do školy, tak vstaneš, vyčistíš si zuby, svačinu a tak dále.
Takže tady je nákupní seznam. Nejdřív seznámení s potravinami, co tam je a co tam není.
Nákupní seznam na týden, jídelníček na hubnutí, cvičení a takový postupně. To si myslím, že je hrozně důležitý. Že jsme jako strašně líný osoby.
Já si myslím, že Restart vůbec není pro toho, kdo nemá čas si vařit. Možná nějací pánové, nebo i ty co jsou hodně zaměstnaný, a nemají čas si doma připravit jídlo. Tak si myslím, že by to šlo velmi těžko, a nebo jestli jim to někoho připraví, tak ano. Ale bez toho to nejde, protože tady nejsou takový podmínky, že byste šla na jídlo ven a vybrala byste si lilkovu rolku, úžasnou.
Po těch 10 týdnech, tam jsem měla takovej šok, když jste mi po třech nedělích řekli, že jídelníček nebude, tak sem začala panikařit a říkám, tak to né, co já budu jíst, a to přece nejde takhle.
Ale jak je to se všema novýma systémama online, musíte si ho poprvé otevřít, podívat se a pak je to běžná záležitost.
Takže jsem se donutila, sedla jsem si a vzala jsem si ty tři týdenní jídelníčky a vybírala jsem si jídla, který mi chutnaly.
Ne všechny mi chutnaly, snědla jsem je, ale už bych si je po druhý neudělala. Takže sem si vybrala a napsala jsem si to do tabulky, kterou vy tam dáváte. A pak se jede úplně nádherně. A musim říct, že po těch deseti týdnech jsem teda opustila jídelníčky, ale neosvědčilo se to. Takže honem honem se vrátit. Víte co, tam se stalo to, že když jako by honem nevíte, nebo něco v tý lednici máte a teď se vám zrovna nechce. Když to máte napsaný, tak víte, že to udělat musíte.
Mám sedavé zaměstnání, pracuji v cestovní kanceláři. Takže opravdu telefony, jednání s lidma, s klientama, s velmi nepříjemnými klienty občas. To znamená, že je to psychicky náročný. Mám tam tým asi patnácti lidí, kteří dělají letenky a neustále se dotazují, takže je tam velká zodpovědnost. Takže spíše než fyzicky, jsem unavená psychicky. Odpoledne sem úplně vyčerpaná, vynikající jsou ty Restart jídla, protože já mám připravenou krabičkou, nebo si koupim hummus, nebo něco, co už znám a co mě vyloženě baví.
Úplně jsem odstranila mlsání po obědě, to teda vůbec. A vlastně jsem hrozně šťastná, když ty pokroky jsou. A co ještě musím vypíchnout v tom Restartu. Vy ste úžasný v tom, že vy nic nezakazujete.
Vy prostě řeknete, ano, pokud máte nutkání, dejte si to. Ale důležitý je, sledujte, co to se váma udělá. Já jsem to udělala asi třikrát čtyřikrát a musím vám dát za pravdu, že to je opravdu velkej přínos.
Dám příklad, věneček. Musím si ho dát. Bejvala bych se předtím mučila a šla bych od toho pryč a vracela bych se podvědomě zase zpátky.
Teď sem řekla, tak jo, holky řikaly, ať si to dám, tak sem si to dala. No jako dojedla jsem ho, ale že bych z toho měla takovej pocit jako dřív, tak to ne.
Hlavně ta náplň v tom, možná kdyby byl domácí, nějakej pudinkovej krém, tak ano. A příště už půjdu po něčem jinym.
Po tom Restartu si víc uvědomuju co jím, dávám si pozor na to jídlo. Protože nastanou chvíle, odpoledne mezi jídly, protože já obědvám a pak večeřím. Mezi jídly, když jedu z práce, mám naučeno, že se jakoby za ten den odměním, jdu do pekárny a koupím si tam tu domácí buchtu, vynikající. A hned se do ní pustím, protože nemůže zůstat v tašce. Dojdu domů, vyjdu schody, odemknu dveře, sednu si a řikám si, teď si dám tu buchtu. Takže jsem vůbec nevěděla, že jsem už buchtu snědla.