Hubneš a chceš si o Vánocích dopřát bramborový salát?
Žádný problém. Je to s ním totiž jinak, než se na první pohled může zdát.
Jeho hlavní ingredience – den předem uvařené brambory, ti tolik nezvýší glykemický index, což se hodí nejen pro štíhlou postavu ale i tvoje zdraví.
Jak je to možné? Škroby, které jsou v bramborách obsažené, se po uvaření a následném zchlazení totiž promění na tzv. rezistentní škrob.
A to je vláknina, kterou naše tělo nevstřebá, protože na to nemáme potřebné enzymy.
Tím pádem se výrazně snižuje množství energie, které tělo dovede ze salátu získat.
Recept na bramborový salát ti dávat nebudu, každá rodina má stejně ten svůj nejlepší ze všech.
Nedávej do něj jenom tunu majonézy a můžeš si ho užít bez výčitek, Vánoce jsou nakonec stejně jen jednou za rok.
A pokud nevěříš, tak mrkni na tento článek, kde je celý zázrak „rezistentních škrobů“ popsaný do detailů i s vědeckými studiemi.
Týna 🥔
PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která zjednoduší váš zdravý život
PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.