Dýně je na chladné měsíce ideální volba. Nejen, že je sezónní a lokální, ale ještě výtečná na chuť. Také barva nám připomene, že vyrostla na slunci. Když si do ní dáte trochu restovaného tofu, máte kompletní večeři.
Na 2 porce dýňové polévky budeš potřebovat:
Přidejte pokrájený česnek a všechno koření. Krátce orestujte, aby se koření rozvonělo. Pozor, ať se nespálí. Přidejte pokrájenou dýni, propláchnutou čočku a nadrobno pokrájený zázvor. Osolte a opepřete dle chuti. Zalijte teplou vodou z konvice tak, aby voda přesahovala dýni přibližně o 3 centimetry. Vařte cca 15 minut než je dýně měkká.
Polévku rozmixujte do hladka. Pokud bude příliš hustá, rozřeďte ji převařenou vodou. Polévku ozdobte čerstvými bylinkami a nasucho orestovanými dyňovými nebo slunečnicovými semínky.
TIP:
P.S. 1: Jestli existuje jedna kuchařka, kterou prostě musíte mít doma, je to Restart jídelníček: Jednou provždy.
Obsahuje všechno, co pro dlouhodobé hubnutí a udržitelný zdravý styl potřebujete – 101 receptů, 10 jídelníčků a kompletní metodiku Restartujem®.
P.S. 2: Chcete víc rychlých, ověřených tipů a receptů, které fungují i v reálném životě? Sledujte nás na Instagramu, Facebooku, TikToku nebo Youtubu – tam to všechno žije.
P.S. 3: Znáte naše vlastní proteinové tyčinky a cookies Restartujem®?
✔️ Cookies i tyčinky
✔️ Příchutě: malina, slaný karamel, mák se švestkami a káva
👉 Mrkněte, která bude vaše srdcovka