Kristýna Ostratická
nutriční expertka & profesionální kuchařka

Kuchařka "od boha“ a nutriční konzultantka. Sestaví vám praktický, chutný a samozřejmě zdravý jídelníček.
Kristýnu můžete znát z projektů Tescoma s chutí na TV NOVA nebo Červený rondon. V RESTARTU HUBNUTÍ se stará o to, abyste měli dost nápadů na zdravá jídla. Více o Kristýně.
Kuchařky s recepty od Kristýny Ostratické
Ať už chcete mít více energie, naučit se zdravě vařit, přirozeně zhubnout, či poznat tajemství dlouhověkosti, budete z knížek nadšeni.
Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2× denně
Sladký restart
Restart jídelníček: Kuchařka, která nastartuje vaše hubnutí
Příběh Kristýny Ostratické
Posledních 15 let se profesně věnuji gastronomii a výživě. Oba tyto obory jsem vystudovala a oba se vzájemně perfektně propojují. Mám za sebou spousty krásných zkušeností i výzev.
Od food redaktorky v časopise Dieta přes osobní koučink s krabičkovou dietou na míru, vystupování v televizním pořadu o vaření s vlastními recepty až po zavádění zdravých pokrmů do závodních jídelen spolu s jejich přípravou pro stovky strávníků.
Inspiraci k vaření hledám na zahraničních foodblog stránkách, v restauracích, při cestování i v kuchařkách. Mým oblíbencem je izraelský šéfkuchař Yotam Ottolenghi, z foodblogů mě hodně baví např. mynewroots.org a v Čechách skláním klobouk před Kamilou Rundusovou alias Kamu, na které je vidět velký kus cesty a práce se sebou.
Odmala jsem závodně tancovala a sedět na zadku mě zkrátka moc nebaví. Najdete mě tedy buď v kuchyni, v lese s mým šestiletým synem, v parku při běhu, nebo na kruhovém tréninku. Vzhledem k tomu, že miluju dobré jídlo a víno, to ani jinak nejde.
Mojí filozofií je: nežij v extrému, ale najdi si svoji rovnováhu. Protanči noc a druhý den si zacvič jógu; dej si víno, ale nezapomeň na vodu; dej si čokoládu, ale i zelený salát; nos vysoké podpatky v sobotu a v neděli choď bosá. Žij vysoko i nízko a uměj odpočívat, ale i tvrdě makat a hlavně poslouchat své tělo.
A proč já a RESTART?
Prvním impulsem byla důvěra a nadšení z toho, že se mohu na takovém projektu se skvělými lidmi vůbec podílet. A pak taky neskutečná efektivita. Všechny informace, které na konzultacích předávám jednotlivcům, se takto mohou dostat k mnohem vyššímu počtu lidí.
V letech a číslech…
- Po studiu managementu a gastronomie jsem získala certifikáty nutričního poradce a lektora uměleckých tanečních technik. Mám zkušenosti z provozů Radisoon, Cukrkávalimonáda a Kaaba, pracovala jsem jako Eurest asistentka ředitele odd. Health & Safety.
- Od roku 2006 jsem se účastnila na projektech Eurest „Zelená linie“ (systém vyváženého stravování v závodních restauracích), Lázně Bělohrad ‒ koncepce redukčního programu, vytváření receptur pro časopis Zdravé hubnutí (Metro), věnovala jsem se koučinku, přednáškové činnosti, kurzům zdravého vaření, pracovala jsem jako food redaktorka časopisu Dieta, spoluautorka projektu Červený rondon – foodblog nejen pro závodní stravování.
Od roku 2009 jsem pravidelným hostem pořadu Tescoma s chutí (Snídaně s Novou)
O Kristýně Ostratické říkají…
„Týnka pořád srší energií. To, jak se jí rozsvítí oči, když strčí ruce do hrnce, se nedá popsat, to se musí vidět. Její lehkost bytí je nakažlivá i ve dnech, kdy toho má plné kecky. A hlavně její recepty prostě fungují!“
Monika Divišová
„Týnka přijde a s ní přichází život. Pro mě je pokaždé neopakovatelným zážitkem, jak dokáže roztančit nohy a hrnce na plotně. Mnohdy současně.“
Hanka Střelečková
Sledujte nás na sítích
Buďte s námi v kontaktu. Získáte exkluzivní obsah, přímou podporu autorek programu i informace o aktuálních soutěžích a výzvách.