Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK! Do 31. 8. – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK 🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆 S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu). Nyní k sadě – DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Znáte lahůdkové droždí? S tím klasickým pekařským nemá nic společného, a to dokonce ani co se chuti týče.
Má velmi příjemnou sladkoslanou chuť a jako takové se používá jako skvělé ochucovadlo. Navíc je velmi výživné – obsahuje bílkoviny, vitaminy skupiny B, minerální látky a stopové prvky (mimo jiné např. chrom).
Lahůdkové droždí můžeme dokonce zařadit přímo mezi potravinové doplňky a v kuchyni ho využijete různým způsobem (od dochucení pomazánky přes zahuštění polévky).
Dnes mám pro vás recept, ve kterém toto neaktivní droždí použijete místo strouhanky. Je to velmi efektivní způsob, jak si dopřát zdravou křupavou dobrotu dokonce bez smažení. Tofu v tomto případě vybírejte raději ochucené – ideálně uzené nebo marinované, ale vyzkoušet můžete i jinou variantu.
Suroviny (1 porce):
110 g ochuceného (např. uzeného) tofu
1 vejce
25 g lahůdkového droždí
30 g strouhaného čedaru
Mletá paprika (uzená), sůl
Zelenina na salát
(ledový salát, paprika, polníček….)
Jogurtový dip:
70 g bílého jogurtu
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička dijonské hořčice
sůl, pepř
Postup
Vejce rozklepněte do misky a vyšlehejte pomocí vidličky. Do druhé misky vsypte lahůdkové droždí, do kterého přidáte trochu mleté papriky a sůl.
Tofu nakrájejte na tlustší plátky. Každý plátek obalte nejprve ve vajíčku, poté v lahůdkovém droždí a znovu opakujte (obal udělejte dvojitý).
Troubu předehřejte na 190°C a připravte si plech s pečícím papírem.
Obalené tofu dejte na plech a posypejte každý kousek trochou strouhaného sýra. Pečte dozlatova asi 15-20 minut. Mezitím si můžete připravit salát k podávání a jogurtový dip. Na dip veškeré ingredience smíchejte v misce.
Tofu můžete podávat jak studené, tak ještě teplé vyndané rovnou z trouby.
Nechte si chutnat.
Týnka 😉 🥢
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?