Znáte lahůdkové droždí? S tím klasickým pekařským nemá nic společného, a to dokonce ani co se chuti týče.[su_spacer size=“15″]
Má velmi příjemnou sladkoslanou chuť a jako takové se používá jako skvělé ochucovadlo. Navíc je velmi výživné – obsahuje bílkoviny, vitaminy skupiny B, minerální látky a stopové prvky (mimo jiné např. chrom). [su_spacer size=“15″] [su_spacer size=“15″]
Lahůdkové droždí můžeme dokonce zařadit přímo mezi potravinové doplňky a v kuchyni ho využijete různým způsobem (od dochucení pomazánky přes zahuštění polévky).[su_spacer size=“15″]
Dnes mám pro vás recept, ve kterém toto neaktivní droždí použijete místo strouhanky. Je to velmi efektivní způsob, jak si dopřát zdravou křupavou dobrotu dokonce bez smažení. Tofu v tomto případě vybírejte raději ochucené – ideálně uzené nebo marinované, ale vyzkoušet můžete i jinou variantu.
[su_spacer size=“15″]
Suroviny (1 porce):
110 g ochuceného (např. uzeného) tofu
1 vejce
25 g lahůdkového droždí
30 g strouhaného čedaru
Mletá paprika (uzená), sůl
[su_spacer size=“15″]
Zelenina na salát
(ledový salát, paprika, polníček….)
[su_spacer size=“15″]
Jogurtový dip:
70 g bílého jogurtu
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička dijonské hořčice
sůl, pepř
[su_spacer size=“15″]
Postup
Vejce rozklepněte do misky a vyšlehejte pomocí vidličky. Do druhé misky vsypte lahůdkové droždí, do kterého přidáte trochu mleté papriky a sůl.
Tofu nakrájejte na tlustší plátky. Každý plátek obalte nejprve ve vajíčku, poté v lahůdkovém droždí a znovu opakujte (obal udělejte dvojitý).
Troubu předehřejte na 190°C a připravte si plech s pečícím papírem.
Obalené tofu dejte na plech a posypejte každý kousek trochou strouhaného sýra. Pečte dozlatova asi 15-20 minut. Mezitím si můžete připravit salát k podávání a jogurtový dip. Na dip veškeré ingredience smíchejte v misce.
[su_spacer size=“15″]
Tofu můžete podávat jak studené, tak ještě teplé vyndané rovnou z trouby.
[su_spacer size=“15″]
Nechte si chutnat.
[su_spacer size=“15″]
Týnka 😉 🥢
[su_spacer size=“15″]
P.S. Chcete se naučit vařit jednoduchá zdravá jídla? Mít jídelníček, co nastartuje vaše hubnutí? Nemít žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den?
Na stránkách používáme soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro fungování stránek, jiné nám umožňují poskytnout vám lepší zkušenost při návštěvě našich stránek nebo zobrazování reklamy, pomáhají nám analyzovat návštěvnost a stránky zlepšovat. Více informací
Cookies jsou malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem počítači a pomáhají nám k lepší uživatelské zkušenosti na našich stránkách. Cookies používáme k personalizaci obsahu stránek a reklam, poskytování funkcí sociálních sítí a k analýze návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních sítí, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb.
Ze zákona můžeme na vašem zařízení ukládat pouze soubory cookie, které jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme vaše svolení. Budeme vděční, když nám ho poskytnete a pomůžete nám tak, naše stránky a služby zlepšovat. Svůj souhlas s používáním cookies na našem webu můžete samozřejmě kdykoliv změnit nebo odvolat. Více informací