Krůtí roláda s červeným pestem, bazalkou a mozzarellou

blank

Dnes potěšíme všechny, kdo si rádi dopřejí maso. Ani my nejsme vegetariáni, ale razíme teorii, že jíst maso denně není pro tělo vhodné. Když už si jej ale dopřejete, sáhněte po lepší kvalitě (bio, farmářské).

Recept je na přípravu možná trochu náročnější. ale o to lepší výsledek vás čeká. Na této roládě si pochutná celá rodina. Místo krůtího masa můžete samozřejmě použít i kuřecí. Připravíte z něj akorát spíše více menších roládek, protože kuřecí prsa jsou menší, než ta krůtí.

Roládu můžete podávat jen se zeleninovým salátem , ale hodí se k ní i rýže, bulgur, quinoa nebo třeba šťouchané brambory s pórkem.

Suroviny (4 porce):

  • 500 g krůtích prsou (z farmy nebo BIO kvalita)
  • 100 g mozzarelly
  • 4 lžíce červeného pesta (ze sušených rajčat)
  • 2 hrsti bazalky
  • 160 g plátků sušené šunky (např. selská nebo schwarzvaldská)
  • řepkový olej nebo přepuštěné máslo na opečení
  • sůl, pepř
  • zelenina na salát k podávání

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 180°C. Krůtí prsa položte před sebe na pracovní plochu kratší stranou k sobě.
  2. Ostrým větším nožem veďte podélný́ řez zprava doleva a nedokrojte – maso by se po rozříznutí mělo rozevřít jako kniha.
  3. Přes potravinovou fólii rozklepejte maso na rovnoměrný́ plát (tloušťka asi 4-5 cm). Poté jej osolte, opepřete a potřete pestem, pokryjte na plátky nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou.
  4. Roládu zaviňte.
  5. Plátky šunky si rozložte na pracovní plochu těsně vedle sebe, na ně potom položte roládu, kterou šunkovými plátky pokryjte (roládu do nich zabalíte).
  6. Není ani třeba kuchyňského provázku, ale kdo chce mít jistotu pravidelného tvaru, použije jej.
  7. Roládu nejprve opečte na pánvi na oleji ze všech stran dozlatova a poté ji i s výpekem vložte do pekáče s poklicí a pečte v troubě asi 40 minut.
  8. Poté poklici sundejte a ještě nechte asi 10 minut za pravidelného přelévání masa výpekem dopéct.
  9. Roládu krájejte na plátky a podávejte se zeleninovým salátem.
Nechte si chutnat.
Týnka

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Nová kuchařka s 
jídelníčkem na hubnutí

blank

Představte si že vaříte snadné recepty bez počítání kalorií,
jídla máte hotová do 30 minut, neřešíte, co zítra jíst.

Komentáře