🌞👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!👙🌞 

👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! 👙
Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už
čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!

Light výrobky a hubnutí. Jsou lepší?

Jsou light výrobky lepší?

Kupuješ light výrobky, protože si myslíš že jsou při hubnutí lepší?

Například light jogurt je nesmysl. Možná má snížený podíl tuku, zato v něm ale najdeš škrob nebo želatinu, a kalorická hodnota tak může být dokonce vyšší. Nehledě na to, že škrob i želatina jsou přísady, které do „správného“ jogurtu vůbec nepatří.

Ale pozor, všechny light výrobky nemusíš zatracovat!  Existují totiž i takové, které jsou za určitých okolností mnohdy „výhodnější.

Mrkni vždy na složení. Přednost mohou mít takové light potraviny, které mají snížené množství tuku nebo cukru, ale přitom neobsahují žádná náhradní sladidla ani jiné přísady, které by „dohnali“ odebrané množství tuku či cukru.

Například mozzarella. Ani jedna verze není špatná, ale light varianta se ti bude hodit, když potřebuješ doplnit bílkoviny, ale nechceš do sebe dostat už tolik tuků.

Zde složení k porovnání:

  • Klasická mozzarella obsahuje na 100 g asi 220 kcal, 18 g tuku a 17 g bílkovin
  • Mozzarella light obsahuje na 100 g asi 165 kcal, 9 g tuku a 19 g bílkovin

Nejčastěji tak tuto mozzarellu light, která má o polovinu méně tuku, přidávám třeba do salátu k večeři, kde už jakožto zdroj tuku mám použitou olejovou zálivku a třeba semínka.

Týna 🥗

PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně⁠, která zjednoduší váš zdravý život

PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Kompletní návod,
jak zhubnout
a nepřibrat tuk.

Restart jídelníčku:
jednou provždy!

Je trpět hlady
při dietě váš oblíbený sport?

V tom případě NEKUPUJTE naši knihu!

Obsahuje totiž 101 chutných receptůnákupní seznamy zdravých potravin.