🔥 NOVINKA: Rychlé večeře pro štíhlejší ráno + dobroty – do vyprodání!🔥
Začnete DNES? Hubnu díky krabičkám!

🔥 NOVINKA s DÁRKEM🔥 
Rychlé večeře pro štíhlejší ráno
Začít DNES? Hubnu díky krabičkám!

Mrkvový chlebíček bez lepku

Znáte carrot cake nebo-li mrkvový dort? Ano, to je ten dort z kavárny s vláčným korpusem s křupavými oříšky, vůni skořice a vrstvou krémového sýru. [su_spacer size=“15″]Jak název napovídá, hlavní přísadou je mrkev. To vyvolává dojem, že tento dezert patří mezi ty zdravé. Jenže bohužel ve vaší oblíbené kavárně bude jistě obsahovat i spoustu cukru a bílé mouky. Přitom původní receptura tohoto moučníku ani cukr neobsahovala. [su_spacer size=“15″]Dříve byl cukr i jiná sladidla obtížně sehnatelnou i drahou surovinou. Mrkev se tak pro svou sladkost stala velice dobrou náhražkou, protože obsahuje daleko více cukru než jiné druhy zeleniny. Navíc dodává dortu neuvěřitelnou šťavnatost.
[su_spacer size=“15″]
Náš chlebíček (ano mrkvový dort mívá často i tvar chlebíčku nebo běžného koláče na plech) je vláčný, není přeslazený, obsahuje spoustu zdravých tuků a bílkovin díky oříškům  a zdobený je odlehčenou polevou z žervé a kokosového krému. Ideální dezert, svačina nebo snídaně do zimních dnů , co říkáte?

[su_spacer size=“30″]
Suroviny na 1 chlebíčkovou formu (8-10 porcí):

  • 180 g očištěné mrkve (asi 2 větší kusy)
  • 75 g mletých vlašských ořechů
  • 90 g pohankové mouky
  • 75 g mandlové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření (nebo jen mleté skořice)
  • 50 g kokosového oleje
  • 40 g erythritolu (nebo xylitolu)
  • 1 vejce
  • 100 ml kokosového nebo rýžového či mandlového mléka
  • 3 lžíce medu

Suroviny na krém: 

  • 125 g žervé
  • 70 ml kokosového krému (tučná část kokosového mléka)
  • 30 g erythritolu
[su_spacer size=“15″]

Postup:

  1. Mrkev nastrouháme najemno. Kokosový olej necháme povolit – rozpustíme jej v rendlíku a necháme vychladnout.
  2. Poté do něj pomocí vidličky zašleháme vejce, med a mléko. V míse smícháme strouhanou mrkev, mleté ořechy, obě mouky, sodu, kořenní a erythritolu.
  3. Obě směsí spojíme a vlijeme do formy na chlebíček. Pokud nemáte silikonovou, doporučuji ji raději vyložit pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 35 minut.
  4. Mezitím si připravíme krém. Veškeré ingredience vyšleháme pomocí metliček (ručního šlehače) dohladka.
  5. Po upečení necháme chlebíček vychladnout a zdobíme jej pomocí lžíce krémem.
  6. Necháme v lednici zatuhnout. V lednici chlebíček také uchováváme.
[su_spacer size=“15″]
Nechte si chutnat.
Týnka 😉 🥕

P.S. Chcete se naučit mlsat sladce ale zdravě? Zbavit se závislosti na cukru? Nepřibíráte na váze, kdykoli si dáte něco dobrého? Mrkněte na naši kuchařku Sladký Restart – poradí vám jak se zbavit závislosti na cukru a naučí vás, jak zdravě mlsat.

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

S vařením
do krabiček hubnete,
aniž na to musíte myslet.

Restart jídelníčku:
Hubnu díky krabičkám!

Příprava jídel do krabiček totiž
zabere jen 2 × 2 hodiny týdně!

80 lehkých, jednoduchých a přitom výborných jídel, která budou chutnat celé rodině.

Naučí tě vařit chytře.

  • Rubriky
  • NOVINKA: Rychlé večeře pro štíhlejší ráno
  • Zdravé dobroty bez výčitek!
  • BESTSELLER: Hubnu díky krabičkám!
  • Jídelníček na hubnutí ZDARMA
  • Chceš zhubnout jednou provždy?
  • Sledujte nás
    Facebook
    YouTube
    Pinterest
    Instagram
  • Chcete naši podporu?
  • Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně