Kristýna Ostratická
nutriční expertka & profesionální kuchařka
Kuchařka „od boha“ a zkušená nutriční koučka. Její recepty jsou výtečné i praktické pro život. Neučí žádné extrémy ale jednoduše a zdravě myslet i vařit.
Kristýnu znáte z projektů Tescoma s chutí na TV NOVA nebo Červený rondon.
V RESTARTU se stará o to, abyste měli dost nápadů na zdravá jídla a osobní koučink.
Příběh Kristýny Ostratické
Více než 15 let se profesně věnuje gastronomii a výživě. Oba tyto obory vystudovala a vzájemně je perfektně propojuje. Má za sebou spousty krásných zkušeností i náročných výzev.
Od food redaktorky v časopise Dieta přes osobní koučink a vaření krabičkové diety na míru, vystupování v televizním pořadu o vaření s vlastními recepty až po zavádění zdravých pokrmů do závodních jídelen spolu s jejich přípravou pro stovky strávníků.
Kristýny filozofií je:
Nežij v extrému, ale najdi si svoji rovnováhu.
Protanči noc a druhý den si zacvič jógu; dej si víno, ale nezapomeň na vodu; dej si čokoládu, ale i zelený salát; nos vysoké podpatky v sobotu a v neděli choď bosá.
Žij vysoko i nízko a uměj odpočívat, ale i tvrdě makat a hlavně poslouchej své tělo.
Inspiraci k vaření nachází na zahraničních foodblog stránkách, v restauracích, při cestování i v kuchařkách.
Jejím oblíbencem je izraelský šéfkuchař Yotam Ottolenghi, z foodblogů jí hodně baví např. mynewroots.org a v Čechách sklání klobouk před Kamilou Rundusovou alias Kamu, na které obdivuje její velkou chuť jít dál a nepřestávat na sobě pracovat.
Odmala závodně tancovala a sedět na zadku jí zkrátka nebaví. Najdete jí tedy buď v kuchyni, v lese s jejím synem, v parku při běhu, nebo na kruhovém tréninku. Vzhledem k tomu, že miluje dobré jídlo a víno, to ani jinak nejde.
V letech a číslech…
- Po studiu managementu a gastronomie získala certifikáty nutričního poradce a lektora uměleckých tanečních technik. Mám zkušenosti z provozů Radisoon, Cukrkávalimonáda a Kaaba, pracovala jako Eurest asistentka ředitele odd. Health & Safety.
- Od roku 2006 se účastnila na projektech Eurest „Zelená linie“ (systém vyváženého stravování v závodních restauracích), Lázně Bělohrad ‒ koncepce redukčního programu, vytváření receptur pro časopis Zdravé hubnutí (Metro), věnovala se individuálnímu nutričnímu koučinku, přednáškové činnosti, kurzům zdravého vaření, pracovala jako food redaktorka časopisu Dieta a spoluautorka projektu Červený rondon – foodblog nejen pro závodní stravování.
- Od roku 2009 je pravidelným hostem pořadu Tescoma s chutí (Snídaně s Novou).
O Kristýně Ostratické říkají…
„Týnka pořád srší energií. To, jak se jí rozsvítí oči, když strčí ruce do hrnce, se nedá popsat, to se musí vidět. Její lehkost bytí je nakažlivá i ve dnech, kdy toho má plné kecky. A hlavně její recepty prostě fungují!“
Monika Divišová
„Týnka přijde a s ní přichází život. Pro mě je pokaždé neopakovatelným zážitkem, jak dokáže roztančit nohy a hrnce na plotně. Mnohdy současně.“
Hanka Střelečková
Kuchařky s recepty od Kristýny Ostratické
Ať už chcete mít více energie, naučit se zdravě vařit, přirozeně zhubnout, či poznat tajemství dlouhověkosti, budete z knížek nadšeni.
Uloveno v Restart sítích I.
Restart jídelníčku: jednou provždy!
Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2× denně
Restart jídelníček: Kuchařka, která nastartuje vaše hubnutí
Sladký restart
Sledujte nás na sítích
Buďte s námi v kontaktu. Získáte exkluzivní obsah, přímou podporu autorek programu i informace o aktuálních soutěžích a výzvách.