Monika Divišová
nutriční specialistka & wellbeing koučka
Koučka, lektorka a žena, která už 20 let úspěšně provází stovky klientů na cestě k vitalitě, zdraví a spokojenosti se svojí váhou.
K výživě má nedogmatický, však velmi celostní a praktický přístup, který přináší jasnost a výsledky.
V RESTARTU se specializuje na propojování výživy s psychikou a osobní koučink.
Příběh Moniky Divišové
Jídlo zásadně ovlivnilo její život už od malička. Jako tříletá se potýkala s ekzémem a astmatem, rodiče ji z nejhoršího vytáhli právě jídlem. Místo masa začali do mrazáku dávat babiččinu zeleninu, pekli domácí chleba a běhali celé dny po lese.
A to Monice opravdu pomohlo. Vyrostla tedy v prostředí, kde se nemoci léčí půstem a bylinkami, ke každému jídlu je salát. Až mnohem později pochopila, jaký od rodičů dostala dar: plnou zodpovědnost za své vlastní zdraví.
Nemám zaručený návod na to, co je správné jíst a co není.
Vím, že každý potřebuje v péči o své zdraví něco trochu jiného. Každý má jiný příběh svého těla i toho, jak se o něj stará.
Ve své práci kombinuji znalosti našich předků s moderními výzkumy, funkční výživu a práci s psychikou a nervovým systémem.
Po studiích, cestách a životě v zahraničí v roce 2000 založila rodinnou firmu Wellnessia.
A tak začala dobrodružná i krásná fáze jejího života jako nutriční koučky a podnikatelky. Nejprve se zaměřením čistě na nutriční poradenství a po dalších deseti letech výcviků a cest osobního rozvoje vznikla metodika propojení zdraví – výživy – návyků – psychiky.
Odbornou teorii převádí do reálných doporučení pro každodenní život. Výživa jde pro Moniku vždy ruku v ruce s psychikou. Využívá metodiky kočinku, principů psychosomatiky a práce se stresem a traumatem. Její velkou inspirací a učiteli jsou: T. Hübl, Dr. P. Lavine, Mgr. M. Vančura, Ing. I. Mach, P. Fořt, H. Zemanová, M. Gray, Dr. Mercola, M. David, MUDr. M. Šimková a další.
O Monice Divišové v letech a číslech…
- Po vysoké cestovala, studovala a pracovala dva roky v Indii.
- Jako výživová poradkyně a lektorka působí od roku 2001.
- V letech 2004 až 2010 se podílela na založení Aliance výživových poradců, je lektorkou výživových poradců v rámci kurzů Nutris, členkou týmů odborníků ve společnostech Holmes Place a Unicare Medical Centre a také spoluautorkou knížek Tlustá kniha o hubnutí a Zdravé hubnutí po porodu.
- Od roku 2011 se odborně podílí na projektech Kofola/UGO, časopis Zdravé hubnutí, Moudré podnikání žen, Akademie léčivé výživy, přednáší na zahraničních konferencích.
- V rámci svého vzdělávání je mimo jiné absolventkou tréninku práce s traumatem Somatic Experiencing (P. Levine), sebe-rozvojového výcviku Stargate (Michal Vančura, Jyoti), trénink komunikace a meditace Timeless Wisdom Training (T. Hübl), intenzivní výcvik práce s traumatem a terapie na Academy of Inner Science.
O Monice říkají…
„Monika je pro mě inspirací svojí odvahou a odhodláním. Postaví se každé výzvě. Když přijde na věc, zamyslí se a bez dlouhého otálení začne jednat. Dokáže se na věci podívat z nadhledu, mnoha úhlů a dát je do neotřelého kontextu s něčím, co by vás ani ve snu nenapadlo.“
Hanka Střelečková
„Monika je citlivá duše s neskutečně vřelým a velmi osobním přístupem nejen ke klientům. Je pro mě velkou inspirací a už jen během tvorby RESTARTU jsem se toho díky ní dozvěděla spoustu nového. Propojit stav mysli, teorii výživy a ještě to vše uvést v praxi v reálném životě – to je její velké eso v rukávu!“
Kristýna Ostratická
Kuchařky a průvodci od Moniky Divišové
Ať už chcete mít více energie, naučit se zdravě vařit, přirozeně zhubnout, či poznat tajemství dlouhověkosti, budete z knížek nadšeni.
Restart jídelníčku: jednou provždy!
Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2× denně
Restart jídelníček: Kuchařka, která nastartuje vaše hubnutí
Sladký restart
Sledujte nás na sítích
Buďte s námi v kontaktu. Získáte exkluzivní obsah, přímou podporu autorek programu i informace o aktuálních soutěžích a výzvách.