🏆 Plavková postava celoročně? S jídelníčky bez hladu a stresu! 🏆
DOPRAVA ZDARMA + dárek k sadě.

📣 Předprodej NOVÉ kuchařky Restart jídelníčku: Hubnu díky krabičkám! je v plném proudu!  📣
Chcete STIHNOUT výhodnou cenu? Nečekejte!

🏆Plavková postava celoročně? 🏆
S jídelníčky bez hladu a stresu!
DOPRAVA ZDARMA + dárek k sadě.

📣 Předprodej NOVÉ kuchařky 📣
Hubnu díky krabičkám!
Chcete STIHOUT výhodnou cenu?

Nyní k sadě –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!
Do 31. 8.  –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK
🏆 PLAVKOVÁ POSTAVA celoročně? 🏆
S JÍDELNÍČKY NA HUBNUTÍ (bez hladu).
Nyní k sadě –⁠⁠ DOPRAVA ZDARMA + DÁREK!

Proč jíst kvašenou zeleninu?

Kvašení nebo-li fermentace patří mezi jednu z nejstarších technik, která primárně sloužila k uchování potravin a jejich ochraně před zkažením.

Bez ní bychom mimo to neměli třeba jogurt, víno nebo kváskový chléb.

Kvašení ale hlavně dopomáhá k tomu, aby potravina byla výživnější a stravitelnější. To rozhodně ale není jediný důvod proč kvašené / fermentované potraviny jíst.

V našich střevech žije miliarda bakterií, která dohromady tvoří střevní mikroflóru. Určitě už víš, že až 60 % imunity sídlí právě ve střevech, tak se o ně koukej pořádně starat!

Jak?

Do jídelníčku zařaď i fermentované potraviny, které jsou zdrojem prospěšných bakterií.

Kromě kysaných mléčných výrobků (např. jogurt, kefír), fermentovaných luštěnin (např. tempeh, sójová omáčka, miso pasta) nebo fermentovaných nápojů (např. kombucha, vodní kefír z tibi krystalů)… můžeš, a to hlavně v zimním období, na talíř přidat i zeleninu kvašenou – pickles, kysané zelí nebo tradiční korejský salát kimči.

V Koreji se tato výživná zelenina podává skoro ke každému jídlu a považuje se za nejzdravější jídlo světa.

Kde všude lze kimchi použít:

  • zeleninová příloha k téměř jakýmkoli pokrmům (nejvíc si rozumí s rýží nebo nudlemi)
  • náš recept na kimči rýži
  • lze jej vmíchat do zeleninového salátu
  • funguje skvěle i jako náplň do sendvičů, tortill, wrapů, jarních závitků, slaných palačinek či jako ozdoba na různé luštěninové placičky
  • lze jej přidat do polévky (jako ozdobu nebo součást polévky)
  • může se jíst jen tak rovnou ze skleničky

Pro zachování všech živin jej doporučujeme nevařit, ale do pokrmů míchat až na konec nebo ještě lépe podávat jako výživnou zeleninovou přílohu k hlavním jídlům.

Korejci prý říkají, že svět skončí dřív, než se kimči zkazí.

Mrkni se na naše předchozí články, kde najdeš recept na kimči rýži. Jestli nevíš kde a jaké kimči koupit, mrkni na toto od Vilgainu, moc mi chutná.Týna 🥗

PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně⁠, která zjednoduší váš zdravý život

PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

S vařením do krabiček hubnete,
aniž na to musíte myslet.

Restart jídelníčku:
Hubnu díky krabičkám!

Příprava jídel do krabiček totiž
zabere jen 2 × 2 hodiny týdně!

80 lehkých, jednoduchých a přitom výborných jídel, která budou chutnat celé rodině.

Naučí tě vařit chytře.