🌞👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!👙🌞 

👙 Postava DO PLAVEK? Ještě to stihnete! 👙
Detailní PLÁN NA HUBNUTÍ už
čeká.
Objednávejte do 30. 4. s DOPRAVOU ZDARMA!

Restovaná rýže s kimči a vejcem

Tohle není jen tak nějaká obyčejná rýže!

Je to jídlo, které potěší tvoje tělo i chuťové buňky.

Má říz, šmrnc a obsahuje surovinu, která se považuje za jednu z nejzdravějších na světě.

Na 4 porce kimči rýže budeš potřebovat:

  • 250 g basmati nebo parboiled rýže (den předem uvařené)
  • 4 lžíce kimči včetně šťávy
  • 4 vejce
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 balení uzeného či marinovaného tofu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce přírodní sójové omáčky (Tamari nebo Shoyu)
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • 1 menší červená cibule
  • 1 barevná paprika
  • 1 větší mrkev
  • hrst koriandru
  • chilli (pokud máte rádi opravdu pikantní)
  • černý sezam na ozdobu (nemusí být)

Postup:

  1. V pánvi rozehřej sezamový olej a orestuj na něm nadrobno nasekanou červenou cibuli, česnek a zázvor. Pokud miluješ opravdu pikantní jídla, přidej i nasekanou chilli papričku. Poté přidej na kostky nakrájené tofu, nasekanou jarní cibulku (část si nech na ozdobu), mrkev a papriku na menší proužky. Vše podlij přírodní sójovkou.
  2. Do pánve vmíchej vychladlou, den předem uvařenou, rýži.
    Čerstvě uvařená rýže je vlhká a měkká, takže se při restování může stát až lepivou. Ale hlavně díky tomu, že rýži uvaříš den dopředu a necháš ji vychladnout, snížíš její glykemickou nálož.
    Více o snížení rezistentních škrobů si můžeš přečíst zde.
  3. Zdroj tepla vypni a do celé pánve vmíchej kimči včetně šťávy. Kimči dávej opravdu až na konec, aby nebylo vystaveno vysoké teplotě a neztratily se tak důležité a prospěšné látky, které kimči obsahuje.
  4. Nakonec si udělej na čisté pánvi sázená vajíčka, která dokonale tento celý pokrm pozvednout a dodají ti extra další živiny.
  5. Při servírování kimči rýži ozdob sekaným koriandrem, jarní cibulkou a sázeným vejcem. Případně vše posypej černým sezamem.

Kimči je křupavá pikantní pochoutka! Není to žádná nudná zelenina, ale dá ti nálož vitamínů a probiotik s nízkým obsahem kalorií.

Kimči se dá udělat i doma, je to ale proces, který vyžaduje čas a zkušenosti s fermentací zeleniny. Já se přiznám, že na to čas nemám a tak raději sáhnu po hotovém kvalitním výrobku. Mrkni na něj zde >.

Dej mi vědět, jak ti tahle výživná kimči rýže chutnala!

Týna 🍚

PS 1: Chtěli byste jídelníček, tedy jasný plán co vařit a jaké potraviny nakoupit? Mrněte na naší kuchařku Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně⁠, která zjednoduší váš zdravý život

PS 2: Pro více rychlých a zdravých video receptů nás sleduj na Instagramu.

⭐⭐⭐⭐⭐
„Zhubla jsem 7 kg a vařím jinak"

Kompletní návod,
jak zhubnout
a nepřibrat tuk.

Restart jídelníčku:
jednou provždy!

Je trpět hlady
při dietě váš oblíbený sport?

V tom případě NEKUPUJTE naši knihu!

Obsahuje totiž 101 chutných receptůnákupní seznamy zdravých potravin.